Alo!

Piksi meša karte!

VEČERAS (18) AZERBEJDŽA­N-SRBIJA

- M. TOPALOVIĆ

Dobar start u kvalifikac­ijama za Mondijal u Kataru 2022. godine ne sme da nas opije. Naročito što je sledeći rival Azerbejdža­n, sa kojim već imamo neprijatno iskustvo, a poznato je da je najteže dobiti mečeve na kojima su unapred upisani bodovi. Susret u Bakuu (18) trebalo bi da bude uspešno podvlačenj­e crte posle tri startne utakmice.

Štoper Filip Ivanović već tri godine sa velikim uspehom igra u Azerbejdža­nu za Sabah iz Masazira. Momak poreklom iz Topole za „Alo!“skenira narednog protivnika.

Nekoliko saigrača iz Sabaha pretnja su Srbiji?

- Šejdijev, Dinijev i opasni napadač Šejdajev u prvom su planu. Posebno je neugodan Šejdajev koji je rođen u Sankt Peterburgu

jer mu je majka Ruskinja. Ubeđen sam da će nam stvarati najviše problema. Najbolji je strelac selekcije, pokretan, agilan, prodoran...

Na šta još treba obratiti posebnu pažnju?

- Postoje dva faktora. Prvi su jaki udari vetra, iako su popustili poslednjih dana u Bakuu. Drugi je vremenska razlika, ali verujem da su se naši igrači već privikli pošto je od pre dva dana smanjena sa tri na dva sata.

Što se tiče igračkog potencijal­a Azera?

- Ako pogledate rezultate oni su totalni autsajderi, ali nije baš tako. Imaju samo jednu pobedu, na Kipru 1:0, na 11 poslednjih utakmica, uz šest poraza i samo tri postignuta gola!

Mora se priznati da im ni sreća nije bila saveznik na nekim utakmicama.

Osnovna zanimljivo­st?

- Sva četiri remija ostvarili su rezultatom 0:0, a dva su protiv Slovenije i Crne Gore. Italijan De Biasi je selektor i znamo ga dok je vodio Albaniju. Očekivali su da napravi veći pomak. Vole strance na toj poziciji. Bili su Hadžijevsk­i, Prosinečki, Jurčević, davno i Nemac Fogts.

Definitvno imaju problem u napadu?

- Nije jedini, ali je najveći. Primetno je da im, kako utakmica odmiče, nedostaje snaga jer puno trče i na tome baziraju igru. Protiv nas će se osloniti na kontre, jer drugog izbora nemaju. Puno kaskaju u tehničkom smislu, ali su borbeni do fanatizma i sigurno će izvesti zatvorenij­u formaciju.

Šta im je kvalitet?

- Uigranost. Gro fudbalera je iz nekoliko najboljih klubova i dugo igraju zajedno. Uz to, neguju stil igre koji ne voli nijedan protivnik. Bez lepote, ali sa dosta duela i prekida. Dokazali su to i protiv Portugala.

 ??  ??
 ??  ?? Ozbiljna pretnja: Ramil Šejdajev
Ozbiljna pretnja: Ramil Šejdajev
 ??  ?? Filip Ivanović
Filip Ivanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia