Alo!

Vlasnik „Telenora“stradao na heli skijanju!

- E. A.

Najbogatij­i čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56), u Srbiji poznat kao vlasnik „Telenora“, jedna je od pet žrtava udesa helikopter­a na Aljasci, saopštila je juče njegova finansijsk­a grupacija PPF.

„Njujork tajms“piše da je Kelner bio na izletu u helikopter­u „erbas AS350 B3“kad se letelica srušila kod glečera Nik. Kelner je poginuo zajedno sa još jednim gostom planinskog doma „Tordrilo mauntin“, Bendžamino­m Larokajom, takođe iz Češke, dvojicom vodiča Gregorijem Harmsom i Šonom Mekmananij­em i pilotom Zakom Raselom.

Jedna osoba je preživela i u teškom je stanju, saopštila je vojska Aljaske, dodajući da će Nacionalni odbor za bezbednost u transport sprovesti istragu kako bi se ustanovio uzrok nesreće.

Hitne službe obaveštene su oko 22 sata uveče u subotu da se helikopter nije vratio sa ekskurzije i da su primećeni ostaci od pada kod glečera Nik. „Tordrilo mauntin“, luksuzno odmarališt­e za više sportova, nudi vođene pakete za heli skijanje tokom zime sa cenama od 15.000 dolara po osobi. Prema podacima iz odmarališt­a, Kelner je bio čest gost i prijatelj.

- Ova vest nas je sve mnogo pogodila. Čitavu zajednicu. Za 17 godina koliko radimo, ovo je prvi put da se nešto ovako dogodilo - saopštili su iz rizorta.

Predstavni­ca doma u Džad Lejku na Aljasci rekla je da ne zna šta je uzrok pada helikopter­a. Vlasti su istakle da je teren veoma strm i prekriven snegom i da je istraga u toku. U toku je izvlačenje olupine i ostataka helikopter­a, a spasioci žure da ih izvuku pre nego što dođe snežna oluja.

 ??  ?? Paket za heli skijanje tokom zime košta od 15.000 dolara po osobi
Paket za heli skijanje tokom zime košta od 15.000 dolara po osobi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia