Alo!

Želim sa SRBIJOM u Tokio!

Boban Marjanović o reprezenta­ciji, Olimpijski­m igrama, maloj minutaži, Jokiću, Dončiću...

- S. R.

Boban Marjanović fokusiran je na NBA sezonu, ali razmišlja i unapred. Gorostas iz Boljevca uveren je da će Srbija na kvalifikac­ionom turniru u Beogradu obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikuj­emo. Taj turnir je težak, svaka utakmica donosi mnogo, a može da ti se desi da imaš najgori mogući šuterski dan i da izgubiš od bilo koga. Zato fokus mora da bude na svakoj utakmici - izjavio je u intervjuu za Tanjug Marjanović.

Srpski centar očekuje da bude u sastavu „orlova“.

- Očekujem poziv selektora Igora Kokoškova da budem sa reprezenta­cijom ovog leta. Pokušaćemo da odigramo što bolje na Olimpijski­m igrama, nadam se da ćemo napraviti dobar tim i stvoriti dobru energiju.

Marjanović nema baš mnogo minuta u Dalasu, ali kad god dobije priliku, iskoristi je na najbolji način. To bi mogla da bude dobra preporuka za više prostora.

- Svi smo mi profesiona­lci i samo radimo svoj posao na najbolji mogući način. Osećam samopouzda­nje,

bez bilo kakve treme stupam na teren. Ono što je potrebno zadržati je konstantno­st u igri i u minutima na parketu. Zato treba biti zahvalan na svemu što dobiješ. Uvek može da se teži nečemu višem, ali sve što dobiješ treba da iskoristiš na najbolji mogući način.

Boban je zadužen za dobru atmosferu u klubu, pa je nedavno sa saigračima igrao i kolo na zagrevanju pred utakmicu. - Dosta igrača iz Dalasa zna da igra kolo, kao i nekoliko ljudi iz stručnog štaba. Za užičko kolo znaju još iz mehura koji se prošle sezone igrao u Orlandu. Tamo smo imali nekoliko slobodnih dana, Luka Dončić i ja smo došli na ideju da pustimo užičko kolo i zaigramo. Ostali su nam se pridružili i naučili, a Dorijan Fini Smit zna da igra odlično otkrio je srpski centar.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia