Alo!

Tole bez dileme

Srbija u nastavku uspešno započetih kvalifikac­ija gostuje selekciji koja nam je pre 13 godina nanela senzaciona­lan poraz

- M. TOPALOVIĆ

Fudbalska reprezenta­cije Srbije već je stigla u Baku gde je očekuje još jedan ispit u kvalifikac­ijama za Mondijal u Kataru 2022. godine.

Posle startna četiri boda osvojena na „Marakani“javnost očekuje još jedan trijumf. U selekciji će biti prinudnih izmena, zbog suspenzije Milenković­a, a možda dođe i do promene na golu posle ne baš sjajnih intervenci­ja Dmitrovića. Dobrivoje Tanasijevi­ć je stari fudbalski vuk, pomno prati sva zbivanja i za „Alo!“komentariš­e događaje.

Šta očekujete od meča u Bakuu?

- Moramo da budemo veoma oprezni naročito u mečevima sa Azerbejdža­nom i Luksemburg­om. To su selekcije protiv kojih moramo da osvojimo bodove. Čeka nas neuporediv­o teži meč jer protiv Portugala nismo imali šta da izgubimo, a sada moramo da pobedimo. Nije lako igrati pod tim imperativo­m protiv selekcije koja će sigurno biti inspirisan­a i agresivna na svom terenu. Biće to fudbalski rat u kome mora da dominira i nadvlada naša tehnika i inteligenc­ija.

Dve poslednje utakmice Azeri su izgubili minimalnim rezultatom od Portugala 0:1 i Katara 1:2?

- S njima imamo neprijatno iskustvo od pre skoro dve decenije, ali puno smo naučili. Pored toga, okrenuli smo novi list i vidi se pomak u odnosu prema igri otkako je selektor Dragan Stojković.

Piksi vas je pozitivno iznenadio?

- Pohvale za startne rezultate, razmišljan­je,

Počasni predsednik FSS-A Tomislav Karadžić pred utakmicu u Bakuu nije imao nikakvu dilemu. Kao iz topa je ispalio: - Pobedićemo!

pristup obavezama, buđenje nacionalno­g ponosa i, u krajnoj liniji, ofanzivnu igru. Vidi se da je deo harizme preneo na igrače i vratio im samopouzda­nje.

Naruku nam je išao i poraz Iraca od Luksemburg­a? 2006/07. Azerbejdža­n-srbija 2006/07. Srbija-azerbejdža­n 2002/03. Azerbejdža­n-srbija 2002/03. Srbija-azerbejdža­n 1:6 (1:4) 1:0 (0:0) 2:1 (0:1) 2:2 (1:0)

- Tek je početak kvalifikac­ija, ima još puno utakmica, neizvesnos­ti, ali sam zadovoljan situacijom u kojoj se nalazimo, pod uslovom da trijumfuje­mo u Bakuu.

 ??  ?? Veruje u igrače i Piksija: Dobrivoje Tanasijevi­ć
Veruje u igrače i Piksija: Dobrivoje Tanasijevi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia