Alo!

Kaliniaeu preti 10 meseci robije i 100.000 iz džepa!

- D. STAMENKOVI­Ć

Zamenik javnog tužioca juče je pred Višim sudom u Beogradu predložio da se voditelju Milanu Kaliniću, kome se sudi zbog optužbi da je 6. aprila 2019. učestvovao u tuči uoči košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana u hali „Aleksandar Nikolić“, za to krivično delo odredi uslovna kazna od 10 meseci zatvora, novčana sankcija u iznosu od 100.000 dinara i zabrana prisustva utakmicama KK Crvena zvezda u trajanju od godinu dana!

Pred sudijom Aleksandro­m Trešnjevim juče je najpre svedočio reditelj Jug Radivojevi­ć, koji je rekao da je na dan incidenta Kalinićev cilj bio da spreči nasilje.

- Imali smo mesta iza koša koja su rezervisan­a za posebne goste i medijske ličnosti. Tu je seo momak koga ne poznajem. Marko Pavlović mu je potom prišao, ali nisam čuo o čemu su razgovaral­i. Međutim, po govoru tela sam zaključio da je u pitanju sukob. Gospodin koji je sedeo na tom mestu glavom je udario Marka, koji je potom pao, nakon čega ga je on opet udario rukom. Milan je uhvatio tog čoveka za jaknu i izgurao ga iz dvoseda. Tada se stvorila gužva i umešali su se policija i obezbeđenj­e. Nisam primetio akt nasilja kod Milana, niti sam video da je neko povređen u incidentu - rekao je Radivojevi­ć.

U nastavku suđenja izjasnio se i Živorad Anđelković, koji se usaglasio s prethodnim svedokom.

Na predlog zamenika javnog tužioca da se voditelj proglasi krivim, odbrana je odgovorila da za to nema dokaza.

Završnu reč imao je i optuženi voditelj, koji je zameniku javnog tužioca poručio da „nije ništa dokazao“.

- Mislim da tužilac ni u jednom promilu nije dokazao da sam kriv. U incident sam ušao iz moralnih, ljudskih i hrišćanski­h razloga, da pomognem. Svi svedoci su izjavili da nisu videli da sam nekoga udario - rekao je Kalinić i završio citatom iz pesme preminulog Đorđa Balaševića: „Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude“.

Sukob na večitom derbiju se dogodio kada je Kalinić ušao u sukob sa Daliborom Dadom Krkovićem, bivšim sponzorom KK Crvena zvezda, navodno zbog sedišta u VIP loži.

Kalinić iskaz završio citatom iz pesme preminulog Đorđa Balaševića: „Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude“

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia