Alo!

Daèiae: DOS je Miloševiae­u ponudio da ode u Rusiju!

- D. R.

Od samog početka je bilo očigledno da je cilj hapšenja Slobodana Miloševića bio da se on izruči Haškom tribunalu, iako su postojale garancije da se to neće desiti, izjavio je juče Ivica Dačić, lider SPS-A. On je za TV „Pink“rekao da je izručenje Miloševića očigledno bila namera i da su to svi znali u samom početku, od Vojislava Koštunice do Zorana Ðinđića.

Naveo je da je Koštunica uvek nekako gledao da se izvuče u smislu da sada on ne mora da donosi određene političke odluke, jer je on formalno bio protiv Haškog tribunala. Istakao je da su Koštunica i Ðinđić dali garancije da Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu.

- Bio je jedan deo koji oni nisu napisali konkretno, baš da neće biti izručen Haškom tribunalu, nego su napisali da se hapsi zbog toga i toga. Dodatno je Čedomir Jovanović morao da potpiše da to hapšenje nema veze sa Haškim tribunalom - rekao je Dačić. Smatra da je postojao veliki strah kod Ðinđića kako će se to završiti, da li će biti demonstrac­ija i nemira, i da li će moći oni to da izvedu ili neće moći.

Dačić kaže i da je DOS Miloševiću ponudio da ode u Rusiju.

- Mogu da garantujem da je DOS ponudio Miloševiću tu opciju, ne kažem ceo DOS i ne kažem da se o tome odlučivalo. Milošević je o tome raspravlja­o u krugu najbližih saradnika. Postojala je ideja, ali su ga saradnici uvek nagovarali na loše stvari rekao je Dačić.

Dačić je, povodom TV serije „Porodica“, rekao da nije pripadao nekom krugu porodičnih prijatelja Miloševića, niti je tada bio među najvišim partijskim funkcioner­ima, te da je pitanje da li je prošlo dovoljno vremena za pravljenje takvih serija.

Naveo je da je i sam pomagao porodici Milošević i da će jednom prilikom pokazati da mu je Mira Marković napisala tačno koga smatra odgovornim za njegovo ubistvo i koga treba izbrisati sa političkog spiska zato što su ih izdali.

- To su lične stvari. Čisto da se zna da je, na primer, ona mislila da su neki ljudi direktno odgovorni, ko nije hteo da ide da svedoči i da ga leči, bilo je doktora koji su odbili da odu u Hag - rekao je Dačić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia