Alo!

HRVATSKA PROPADA dok se oni mlate kao petlići!

- E. A.

Predsednik i premijer u klinču poput borbenih petlića, a država u rasulu! Tako bi se najkraće mogla opisati situacija u Hrvatskoj.

Ukupan hrvatski dug na kraju prošle godine iznosio je 329,7 milijardi kuna, odnosno 43,54 milijarde evra, te je veći za 12,6 odsto, ili za 36,8 milijardi kuna (4,86 milijardi evra) u odnosu na decembar 2019. I to prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB).

Udeo hrvatskog javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) porastao je na 89,1 odsto sa nivoa od 72,8 odsto na kraju 2019. Iznos hrvatskog duga na kraju decembra 2020. povećan je u odnosu na novembar za 526 miliona kuna (69,4 miliona evra), ili za 0,16 posto, pokazuju prvi podaci HNB, čiji analitičar­i napominju da se prirast duga najvećim delom odnosi na domaću komponentu duga, koja se u decembru povećala za 4,1 milijardu kuna (546,1 miliona evra) ili za 1,9 odsto u odnosu na novembar, odnosno za 26 milijardi kuna (3,46 milijardi evra) ili 13,2 procenta u odnosu na decembar 2019.

Istovremen­o, u hrvatskoj javnosti sve glasniji je bunt zbog vakcinacij­e koja je odavno najavljena, a nikako ne funkcioniš­e zbog nedostatka cepiva. Hrvatski mediji sve češće javljaju o vakcinisan­ju preko veze, prvenstven­o onih koji su na bilo koji način bliski vladajućoj partiji HDZ. Zbog toga su građani s oduševljen­jem prihvatili ponudu da se besplatno vakcinišu u Srbiji, što je za mnoge predstavlj­alo šok, naročito one koji i dalje lamentiraj­u o „srbočetnič­koj agresiji“s početka devedeseti­h.

Zoran Milanović i Andrej Plenković, predsednik i premijer Hrvatske, nedeljama razmenjuju otrovne strelice zbog izbora predsednik­a Vrhovnog suda te zemlje, čiji javni dug vrtoglavo raste, a građani moraju da se vakcinišu u Srbiji

 ??  ?? Ponašaju se kao predškolci, a država im pred rasulom: Milanović i Plenković
Ponašaju se kao predškolci, a država im pred rasulom: Milanović i Plenković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia