Alo!

Bajdenu se bliži KRAJ!

Džo Bajden (78) ponovo pokazao da nije sposoban da vodi najmoćniju zemlju na svetu, zbog čega se očekuje da u dogledno vreme kormilo prepusti Kamali Heris

- EKIPA ALO!

Predsednik SAD Džo Bajden (78) ponovo je privukao pažnju svetske javnosti koja se s pravom pita koliko je on uopšte sposoban da obavlja funkciju najmoćnije­g čoveka na svetu! Odgovor je očigledan i veoma kratak - nije!

Bajden je, naime, u sredu umalo pao dok se ukrcavao u avion na let za Pitsburg, čime je svetsku javnost podsetio na događaj od pre dve nedelje, kada je čak tri puta poklekao u istoj situaciji.

Ova dva događaja ponovo su u prvi plan istakla priče koje su američke demokrate, čiji je on bio kandidat, tokom predsednič­ke kampanje i izbora okarakteri­sale kao teorije zavere suprotnog tabora u borbi za Belu kuću. Tada je, podsetimo, naširoko pisano o Bajdenovom lošem zdravstven­om stanju i o tome da je on kandidat demokrata samo zbog toga što ta stranka, ako se izuzme Berni Sanders koji je po njihovim uverenjima preveliki levičar, nije imala dostojnog takmaca Donaldu Trampu. Ipak, kao „rezervna varijanta“u priču je ugurana Kamala Heris, tadašnja kandidatki­nja a sadašnja potpredsed­nica SAD, kao osoba koja će naslediti Bajdena u Ovalnom kabinetu pošto se on u roku od godinu dana povuče zbog zdravlja. Naravno, pod uslovom da uopšte toliko i poživi.

Sada, nakon najnovijeg incidenta koji je pokazao da Bajdenovo stanje nije onakvo kakvo se očekuje od osobe koja bi trebalo da vodi najmoćniju državu sveta, ta „teorija zavere“ponovo je aktuelizov­ana, zbog čega ideja o Kamili Heris kao prvoj ženi na čelu SAD sve više počinje da deluje kao veoma skora realnost.

Tome bi trebalo dodati i da je aktuelni predsednik SAD u poslednje vreme imao nekoliko zabrinjava­jućih reakcija, među kojima je i konferenci­ja za medije na kojoj je imao „puškice“koje je trebalo da ga podsete na ono što je bilo planirano da kaže, a što mu nije pošlo za rukom. Štaviše, više puta je navodio pogrešne činjenice, očigledno gubio tok misli i, sve u svemu, delovao prilično nesigurno.

Imajući sve ovo u vidu, realno je očekivati da se u toku ove godine Kamala Heris upiše u istoriju kao prva žena na čelu SAD, ali i prva osoba afroamerič­kog i indijskog porekla. U prilog tome ide i najava da će se Donald Tramp vratiti u predsednič­ku trku 2024. godine, a jedini način da ga Herisova pobedi jeste da joj se da dovoljno vremena da se pozicionir­a i istakne kao predsednic­a SAD.

Donald Tramp je najavio da će se vratiti u predsednič­ku trku 2024. godine, a jedini način da ga Herisova tada pobedi jeste da joj se da dovoljno vremena da se pozicionir­a i istakne kao predsednic­a SAD

 ??  ?? Kamala Heris, (pot)predsednic­a SAD
Kamala Heris, (pot)predsednic­a SAD
 ??  ?? Predsednik propo
Predsednik propo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia