Alo!

Kreho: Elez nije El Èapo

- EKIPA ALO!

Tužilaštvo u Bosni i Hercegovin­i juče je zatražilo da se za još dva meseca produži pritvor Darku Elezu (40), navodnom saradniku Veljka Belivuka, koga je Srbija 3. marta izručila toj državi zbog najmanje dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava. Glavni razlog je, kako saznajemo, to što je iz ćelije pretio smrću svedocima i visokim državnim funkcioner­ima, ali i njihovim porodicama!

Tužilac Dubravko Čampara obrazložio je na jučerašnje­m ročištu da je poslednji saslušani svedok u slučaju tvrdio da su njemu i njegovim bližnjima upućivane pretnje smrću, zbog čega je predložio sudu da Elez ostane u pritvoru.

- Svedoku je pretio policajac, koji mu je rekao da će ga ubiti ako svedoči protiv Eleza. Takođe, Elez je telefonom zvao policajce i pretio im da će biti likvidiran­i ako rade protiv njega - izjavio je Čampara.

Po ugledu na Velju Nevolju, koji je, kako je „Alo!“već pisao, iskorišćav­anjem drugih zatvorenik­a i pritvoreni­ka navodno iz zatvora slao poruke svojim saradnicim­a s uputstvima koga i na koji način treba da zastraše ili reketiraju, Elez se, po svemu sudeći, latio identične metode. - Prepisao je „formulu“svog saradnika jer zna da, ukoliko neko od svedoka progovori, to može biti kraj za njega, Belivuka i sve njihove saradnike. Sumnja se da je i on slao pisane i elektronsk­e poruke svedocima, ali i članovima svoje kriminalne bande, od kojih su neki sledbenici i Velje Nevolje. Nije isključeno ni da njih dvojica komunicira­ju na taj način, kujući plan kako da ućutkaju one koji mnogo znaju - navodi naš izvor. Kako dodaje, sumnja se da je Elez pretio smrću i saradnicim­a s kojima

Sa druge strane, Senad Kreho, advokat Darka Eleza, juče je izjavio da njegov branjenik „nije Eksobar ili El Čapo, da bi iz pritvora mogao da šalje poruke“.

- Državni zatvor je pravi „Alkatraz“. Nema potrebe da mi tužilaštvo daje dokaze. Posedujem njih 90 odsto - izjavio je Kreho.

je planirao atentat na predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića.

- Poznato je da postoje indicije da su on i Belivuk pre hapšenja planirali da organizuju ubistvo Vučića, zbog čega su zajedno nabavili oružje. Budući da je u pripremanj­u tog zločina učestvoval­o i više državnih funkcioner­a, sumnja se da je Elez i njima pretio smrću, ali i njihovim porodicama - objašnjava naš sagovornik.

Darko Elez je, podsetimo, uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradsko­m naselju Batajnica. Prema poternici koju

Elez je telefonom zvao policajce i pretio im da će biti likvidiran­i ako rade protiv njega

TUŽILAC

je za njim raspisalo tužilaštvo u BIH, on se sumnjiči za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava u toj državi. Kako je objavljeno, sumnja se da on stoji iza likvidacij­e vlasnika restorana „Rodeo“Siniše Milićevića Tigra u maju 2018, kao i iza ubistva Miloša Ostojića, vlasnika kluba „Sparta“, u januaru prošle godine.

Mediji su objavili da su on i Veljko Belivuk planirali i da oforme kriminalnu grupu koja bi nadjačala i nekadašnji „zemunski klan“. Međutim, obojica su ubrzo nakon toga uhapšeni, pa je njihov plan propao.

 ??  ?? U pritvoru: Veljko Belivuk
U pritvoru: Veljko Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia