Alo!

„KOSOVO JE SRBIJA“vijorilo se usred Sevilje

- S. R. S. R.

Gde je reprezenta­cija takozvanog Kosova, tu su i problemi. Tako je bilo i na meču u Sevilji, kada su se u sredu uveče sastali sa Španijom.

Domaćini su odneli pobedu (3:1) protiv rivala čiju samoprokla­movanu državu ne priznaju. Iako su im UEFA i FIFA naložile da moraju da igraju, uspeli su jasno da stave do znanja da su to nerado prihvatii. Na nacionalno­j televiziji nije prikazan trenutak intoniranj­a himne protivnika, nijednom nije izgovorena reč Kosovo, a u uglu ekrana tokom prenosa stajala je skraćenica „kos“ispisana malim slovima.

Delegacija takozvanog Kosova

unela je zastavu svoje kvazidržav­e na tribine (učinio je to navijač Luli Beriša), ali je obezbeđenj­e brzo reagovalo i obeležje je uklonjeno. Ipak, nije predato obezbeđenj­u jer su oni koji su i doneli zastavu to odbili da urade, već su je samo spakovali.

Ipak, ni španski navijači nisu sedeli „skrštenih ruku“. Očekujući provokacij­e, koje se uvek dešavaju na mečevima takozvane države Kosovo, i domaći su im zadali udarac, i to baš tamo gde ih uvek najviše boli. Budući da zbog koronaviru­sa nisu mogli na tribine, oni su delovali tamo gde su bili sigurni da će gostujuća delegacija moći da vidi poruku koju su spremili. Na putu ka stadionu, gde su gostujući fudbaleri morali da prođu autobusom, na nadvožnjak­u su okačili transparen­t „Katalonija je Španija, Kosovo je Srbija“, uz mapu i trobojku Srbije, a onda sve i začinili bakljadom.

Nije bilo šanse da ta poruka ostane neprimećen­a.

Reprezenta­cija Severne Makedonije priredila je veliko iznenađenj­e u Diseldorfu, pošto je u kvalifikac­ijama za SP pobedila favorizova­nu Nemačku (2:1).

„Panceri“nisu ličili na selekciju koja uvek seje strah i trepet na terenu, što su motivisani Makedonci vešto iskoristil­i.

Da su gosti bili bolji, priznao je i nekadašnji kapiten „elfa“, srpski zet Bastijan Švajnštajg­er. Reči supruga Ane Ivanović posebno su pogodile navijače Nemačke.

- Poštovanje Severnoj Makedoniji. Nesrećno su primili gol iz penala, nije im isti dosuđen u jasnoj situaciji i pored toga su pobedili u gostima četvorostr­ukog šampiona sveta. Kapa dole - napisao je popularni Švajni.

Nemci su sad već u „kanalu“jer umesto devet očekivanih bodova imaju samo šest, i treći su na tabeli grupe J, iza Jermenije i Severne Makedonije.

Grčka-gruzija Španija-kosovo*

Litvanija-italija Severna Irska - Bugarska

Bosna i Hercegovin­a - Francuska0:1 (0:0) Ukrajina-kazahstan 1:1 (1:0)

Austrija-danska Moldavija-izrael Škotska - Farska Ostrva

Andora-mađarska Engleska-poljska San Marino - Albanija

Jermenija-rumunija Nemačka - S. Makedonija Lihtenštaj­n-island *selekcija takozvane države

0:4 (0:0) 1:4 (1:1) 4:0 (1:0)

1:4 (0:1) 2:1 (1:0) 0:2 (0:0)

3:2 (0:0) 1:2 (0:1) 1:4 (0:2)

 ??  ?? Snažna poruka na nadvožnjak­u u Sevilji
Snažna poruka na nadvožnjak­u u Sevilji
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia