Alo!

SAMO ZA SRBIJU, ZBOG DEDE!

Već je dobio pozive iz FSS-A, ali ga je korona sprečila da zaigra za našu reprezenta­ciju. Idol mu je legenda Crvene zvezde Nemanja Vidić, a dobija savete od bivšeg napadača Partizana

- M. MILENOVIĆ

Mnogo je srpskih fudbalera po svetu, dosta mladih koji jedva čekaju da obuku dres voljene zemlje. Međutim, mnogi od njih to nikada ne dočekaju, da li sopstvenom ili greškom odgovornih u savezu. Ipak, takav slučaj se neće ponoviti i sa Dejanom Kuzmanović­em (17), mladim štoperom Monaka.

Momak koji vredno radi i čeka poziv kako u prvi tim „kneževa“, tako i u selekciju „orlića“rođen je u Lionu, ali su ga koreni uvek vukli ka Srbiji. To je dokazao i odlukom da se opredeli za naš nacionalni tim. U razgovoru za „Alo!“otkrio je zašto mu je propao debi za Srbiju, ko mu pomaže da se snađe u Monaku, kao i koji naš defanzivac mu je idol u karijeri.

Kako ste stigli u Monako?

- Stigao sam u Monako 2019. sa 15 godina, pre toga sam igrao u klubu Sent Prist u okolini Liona, tamo sam bio primećen na utakmicama i potpisao sam za „kneževe“. Prve reakcije su bile odlične. Bio sam veoma srećan, ostao sam bez teksta kada sam čuo da me želi jedan od najboljih klubova u Francuskoj.

Rođen si u Lionu, a imaš srpsko i francusko državljans­tvo, za koju bi se reprezenta­ciju pre odlučio?

- Nikada nisam imao dilemu i odlučio sam da igram za Srbiju. Odrastao sam u srpskoj porodici, srpsko sam dete. San mi je da obučem dres sa nacionalni­m grbom. Moj deda je želeo da jednog dana zaigram za „orlove“, i verujem da ću mu ispuniti tu želju u dogledno vreme.

Da li te je kontaktira­o neko iz Fudbalskog saveza Srbije?

- Zvali su me iz Beograda već dva puta, hteli su da se nađem na spisku mlade reprezenta­cije i odigram dve prijateljs­ke utakmice, ali me klub nije pustio da igram zbog korone. Sigurno ste i sami videli da su i seniorski reprezenta­tivci jedva dobili dozvolu da napuste Francusku i priključe se svojim selekcijam­a. Sa nama mlađima su bili rigoroznij­i, naročito kada su u pitanju prijateljs­ki mečevi. Nadam se novoj prilici uskoro.

Ko je tvoj fudbalski uzor?

- Imam nekoliko uzora. Mislim da su najbolji u istoriji Nemanja Vidić i Serhio Ramos. Jako su agresivni, kao sefovi koje niko ne može da probije. Trudim se da budem kao oni, veliki pobednici i fudbaleri koji će da ostave srce na terenu za pobedu. Pored njih u Francuskoj volim da gledam Markinjosa. On je za mene trenutno najbolji defenzivac na svetu, stvarno sjajan igrač. Ako bih gledao ostale pozicije, onda je Mesi bez premca. Čovek je Bog fudbala.

Kakvi su tvoji dalji planovi?

- Imam još godinu dana ugovora sa Monakom. Srećan sam što sam ovde i nadam se da ću ostati i narednih godina. Vredno radim da bih ostvario svoje snove i verujem da ću se izboriti za šansu u prvom timu. Na meni je da nastavim da se dokazujem.

 ??  ?? Samo Srbija: Dejan Kuzmanović
Nemanja Vidić
Samo Srbija: Dejan Kuzmanović Nemanja Vidić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia