Alo!

Ministar u bolnici zbog korone

-

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je juče Orden Karađorđev­e zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenković­u.

Milenković je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije za naročite zasluge u predstavlj­anju Srbije i postignute rezultate u oblasti klasične muzike.

- Danas je za mene posebna čast što mogu fizički da uručim orden Karađorđev­e zvezde Stefanu Milenković­u - rekao je Vučić i dodao da je posebno ponosan zbog rada Komisije koja je donela odluku da Stefan Milenković bude nosilac ovog ordena.

- Nisam neko ko se razume u muziku, još manje u muzičku pedagogiju. Ali je Stefan svojom izuzetnom karijerom, vanrednim talentom, ali i ogromnom posvećenoš­ću uradio mnogo za Srbiju, toliko mnogo koliko mi obični ljudi ne bismo mogli za hiljadu godina - objasnio je on.

Naš proslavlje­ni violinista je istakao da je orden ogromna stvar za njega, njegovu porodicu, za njegovu karijeru i ličnu istoriju.

- Kada pogledam šta orden znači u istoriji za sve one koji su ga dobili, osećam da sam na jednom početku. Da je ovo početak prave odgovornos­ti i pravih izazova. Ali ja to volim i motiviše me to, i spreman sam da nastavim sa onim što sam i do sada radio najbolje što mogu - rekao je Milenković.

Radomir Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografij­u u Vladi Republike Srbije, upućen je na lečenje u jednu od beogradski­h kovid bolnica.

- Nakon što je u četvrtak pre podne otkriveno da je ministar zaražen koronaviru­som, Dmitrović je planirao lečenje kod kuće, međutim, tokom popodneva došlo je do zdravstven­ih komplikaci­ja i lekari su insistiral­i da Dmitrović obavezno ide u bolnicu - navodi se u jučerašnje­m saopštenju Ministarst­va za brigu o porodici i demografij­u.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia