Alo!

Roditelji aeerkici (2,5) smrskali lobanju?!

Devojčica iz okoline Nove Gradiške hitno prebačena u bolnicu zbog brutalnih povreda glave. Roditelji su odmah uhapšeni, a njihova ostala deca prebačena u hraniteljs­ku porodicu

- E. A.

Nezapamćen horor potresao je u četvrtak Hrvatsku, a juče su isplivali dodatni detalj koji su bacili novo, ali još gore, svetlo na ceo događaj! Devojčica stara svega dve i po godine primljena je u bolnicu u izuzetno teškom stanju, sa teškim povredama cele glave, zbog čega su odmah privedeni njeni roditelji!

Kako javljaju hrvatski mediji, devojčica je iz Nove Gradiške u sredu uveče hitno prebačena u Zagreb, gde su lekari konstatova­li stravične povrede glave, među kojima i teško nagnječenj­e mozga.

Devojčica je hitno operisana i nalazi se na intenzivno­j nezi, priključen­a je na respirator pošto ne može samostalno da diše i životno je ugrožena. Prognoze lekara nisu dobre.

- Kritično je i vitalno ugrožena. I dalje je na mehaničkoj ventilacij­i uz kontinuira­ni monitoring vitalnih parametara, bez promene u odnosu na prethodni dan, ali vrlo je kritično. I dalje je u moždanoj komi. Opet slede dodatne pretrage, pa ćemo videti, ali vrlo je kritično - rekao je juče za „index.hr“Goran Roić, direktor bolnice u Klaićevoj.

Dete je u bolnicu donela majka, koja je lekarima rekla da je devojčici pozlilo i da je pala. S obzirom na težinu i vrstu povreda, lekari su odmah pozvali policiju, koja je u četvrtak uveče uhapsila roditelje.

Roditelji ove devojčice imaju još troje dece, koja su im automatski privremeno oduzeta i smeštena u hraniteljs­ku porodicu. Ta deca biće odvedena na lekarski pregled, kako bi se ustanovilo da li je još neko pretrpelo povrede.

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo kako je tačno došlo do povreda i da je li neko devojčicu povredio.

Devojčica je u moždanoj komi, na mehaničkoj ventilacij­i, u veoma kritičnom stanju, a prognoze lekara nisu dobre

 ?? FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK, TANJUG ??
FOTOGRAFIJ­E: SHUTTERSTO­CK, TANJUG
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia