Alo!

IKONOPISCU 30 GODINA!

Tokom izricanja presude, Grahovac je sudiju zamolio da sedne tvrdeći da mu nije bilo dobro

- E. A.

Ikonopisac Vladan Grahovac (27) osuđen je juče na 30 godina robije za teško ubistvo Jelice Tatarovski (82) iz Niša, nakon čega je iz njenog stana ukrao 760 evra.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo sudu da Grahovca osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, jer smatra da za njega ne postoje olakšavaju­će okolnosti. Tužilac je rekao da je Grahovac isplanirao ubistvo starice koju je poznavao jer je sa sobom poneo čekić i nož.

S druge strane, u završnoj reči sam Grahovac je tvrdio da zbog svog zločina mnogo pati i da je kobne večeri bio pod opijatima i da nije znao šta radi.

Kao i ranije, spomenuo je da je bio silovan kao mali što je uticalo na njegovo kasnije ponašanje. Prilikom određivanj­a visine kazne sudija je kao olakšavaju­ću okolnost naveo njegovo iskreno kajanje.

Tokom jučerašnje­g obrazlagan­ja presude, Grahovac je sudiju zamolio da sedne jer mu nije bilo dobro. - Gospodine Grahovac, moje veće i ja smo detaljno razmotrili sve činjenice i dokaze i našli smo da ste krivi za zločin za koji ste se teretili. Najspornij­e pitanje je bilo da li ste zločin počinili iz koristolju­blja, odnosno da li 760 evra, koji su pronađeni kod vas, potiču iz zločina nad Jelicom Tatarovski ili prodaje slika, kako ste vi tvrdili. Na osnovu papilarnih linija i krvi zauzeli smo stav da je to Jeličin novac. To što je u Jeličinom stanu pronađeno još 12.000 evra, ne menja stav da ste je pokrali... To što taj novac niste našli, drugo je pitanje - rekao je sudija.

On se osvrnuo i na odbranu optuženog da je u vreme zločina bio neuračunlj­iv. - Prihvatili smo nalaz i mišljenje veštaka da ste bili svesni radnji koje ste preduzimal­i. To se vidi i iz dokaza iz istrage. Sve vaše radnje su bile svrsishodn­e, logične i razumne. Nakon zločina, otišli ste u Klinički centar da zatražite pomoć. Presvlačit­e se, odlazite do autobuske stanice, kupujete kartu i autobusom odlazite u Beograd... To nisu radnje neuračunlj­ivog čoveka kazao je sudija

On je potom obrazložio visinu kazne.

- Za zločin koji ste počinili nad nemoćnom ženom, koja nije ni najmanje zaslužival­a da je tako ubijete, nema opravdanja,

Osim zatvorske kazne, Grahovcu će biti oduzeto 760 evra, kao i nož kojim je ubio staricu, a u obavezi je i da plati 600.000 dinara za sudske troškove

niti se ono može tražiti u vašem teškom životu kazao je sudija.

Osim kazne zatvora od 30 godina, Grahovcu će biti oduzeto 760 evra, kao i nož kojim je ubio staricu, a u obavezi je da plati i 600.000 dinara za sudske troškove.

 ??  ?? Jelicu ubio nožem zbog 760 evra: Vladan Grahovac
Jelicu ubio nožem zbog 760 evra: Vladan Grahovac
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia