Alo!

Želimo u Katar s prvog mesta u grupi

Aleksandar Mitrović o briljantno­j formi i aktuelnim zbivanjima u reprezenta­ciji

- S. R.

Srbija ima jednog od najboljih svetskih strelaca. Aleksandar Mitrović je sa pet golova, na tri startne utakmice u kvalifikac­ijama za Mondijal 2022. godine, to definitivn­o potvrdio.

Piksi nas je toliko ubedio da možemo da budemo prvi u grupi da smo svi, pa i ja, očekivali devet bodova. Stvarno smo verovali da smo u stanju da dobijemo sve tri utakmice

Mitrogol tu ne želi da se zaustavi. Prvi je i na listi strelaca u istoriji reprezenta­cije (41 pogodak na 64 meča), a njegova želja je da golovima pomogne Srbiji da se plasira na SP u Katar.

- Tek je početak, ni pola posla nije odrađeno, ali naš glavni cilj je da u Katar odemo s prvog mesta u grupi. Da, da, ideja je direktan plasman na Mondijal - rekao je Mitrović u intervjuu za „Mocartspor­t“.

Ističe da je novi selektor Dragan Stojković Piksi brzo ubedio tim da Srbija na svaki meč treba da ide po pobedu.

- Piksi nas je toliko ubedio da možemo da budemo prvi u grupi da smo svi, pa i ja, očekivali devet bodova. Stvarno smo verovali da smo u stanju da dobijemo sve tri utakmice.

Objasnio je kako je Piksi uspeo da za kratak period napravi velike promene.

- Ubedio nas je da sa svakim možemo da igramo, da se ni pred kim ne povlačimo. Rekao nam je čovek da napadamo, dominiramo, pitamo se na terenu. I da nikad, ali baš nikad, ne odustajemo.

Predrag Mijatović je nedavno izjavio da posle ovakvog starta čitava nacija već „očekuje Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva“.

- Mi

ALEKSANDAR MITROVIĆ, reprezenta­tivac Srbije

41

gol postigao je Mitrović u dresu Srbije

smo takav narod, sklon krajnostim­a, ali budite sigurni da u ekipi nema euforije. Ljudi, pa nama tek slede teške utakmice. Naša pauza će biti duža od portugalsk­e, sledeći takmičarsk­i meč igramo tek u septembru. Kako rastemo, tako će svaki rival biti teži.

Igranje za reprezenta­ciju je čast i obaveza.

- Za mene nema ništa lepše nego kad obučem dres reprezenta­cije. Bože zdravlja, da predstavlj­amo Srbiju na sledećem Mondijalu, pa na narednom EP, onda opet na prvenstvu sveta...

Rekordi se nameću sami po sebi.

- Najgore bi bilo da po okončanju karijere vrtim film i kažem: „E, mogao sam ovo, trebalo je da budem veći profesiona­lac, što nisam ono...“Kad se budem osvrnuo za sobom, neću ni za čim da žalim. A što se ovog i budućih rekorda tiče, lepo je rekao Kristijano Ronaldo: „Ne jurim ja njih, nego oni mene.“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia