Alo!

Mira rekla: NE!

Osim iz Rusije, i iz Amerike su pre hapšenja stizali pozivi da se sakrije kod njih, dobije novo ime i izgled, pa nastavi život kao neko drugi...

-

Čuo sam da su Amerikanci hteli da dođu po Miloševića avionom i odvedu ga u Južnu Ameriku, gde bi živeo kao novi čovek. Ali verujem da bi ga, da je krenuo s njima, ubili negde usput

Slobodanu Miloševiću, bivšem predsednik­u Jugoslavij­e i Srbije, neposredno pre hapšenja i izručenja u Hag, nuđeno je da promeni lični opis i uz novi identitet život nastavi u Rusiji, pa čak i u Južnoj Americi, o čemu posle 20 godina svedoče dobro obavešteni sagovornic­i „Alo!“.

Ovaj tajni plan je bio blizu realizacij­e, ali se onda u čitavu priču umešala Mirjana Marković i po ko zna koji put promenila tok istorije odgovorivš­i Slobu da se podvrgne plastičnim operacijam­a i tako nastavi život kao neko drugi.

Da je imao mogućnost da pobegne, jednom prilikom potvrdila je i visoka funkcioner­ka SPS-A Slavica Đukić Dejanović koja je u vili „Mir“bila sa Miloševiće­m tokom njegovih poslednjih sati na slobodi, što je prikazano i u popularnoj seriji „Porodica“čija je poslednja, peta, epizoda sinoć emitovana na RTS-U.

- Milošević je bio potpuno svestan da su njegova predaja i odlazak u zatvor u Bačvanskoj samo korak ka odlasku u Hag. Za njega je profesorka Marković bila jedini autoritet. S njom je kratko razgovarao i nikakve ponude nisu dolazile u obzir. Milošević se sasvim mirno spremio za odlazak u zatvor. Pošto u vili u Užičkoj nije bilo ni struje ni vode, obrijao se kiselom vodom pod svetlima sa agregata - prisetila se tada Đukić Dejanović.

Njen partijski kolega Nikola Šainović precizirao je da su najozbiljn­ije ponude za bekstvo koje je nekadašnji predsednik SRJ dobijao bile vezane za Rusiju.

Čuo sam da su hteli da dođu po njega avionom i odvedu ga u Južnu Ameriku gde bi živeo kao novi čovek. Ali verujem da bi ga, da je krenuo s njima, ubili negde usput

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TOMA FILA
TOMA FILA
 ??  ?? Slušao je samo Miru: Slavica Đukić Dejanović
Slušao je samo Miru: Slavica Đukić Dejanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia