Alo!

Đilas imao èukanje džipom

- EKIPA ALO!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je da razmišlja da se, u znak zahvalnost­i Srbiji zbog donacije vakcina protiv kovida-19 Severnoj Makedoniji, srpski turisti ovog leta oslobode plaćanja putarina na makedonski­m auto-putevima.

On je za „Kanal 5“rekao da donirane vakcine iz Srbije vrede oko 700.000 evra i da bi za to Skoplje trebalo da se oduži Beogradu.

- Razmatramo da na leto vozilima sa srpskim registarsk­im tablicama podelimo kartice za putarinu da ih ne plaćaju, da se odužimo nekako, iako to nema cenu. Da za prijateljs­tvo uzvratimo prijateljs­tvom - rekao je Zaev.

Srbija je u četvrtak donirala 20.000 doza prve komponente vakcine „sputnjik V“, a najavljena je i druga tura s istom količinom tog cepiva, ali druge komponente.

Prethodno je Srbija u dve pošiljke donirala 8.100 doza „Fajzerovih“vakcina, a prošlog vikenda je u našoj zemlji održana velika akcija vakcinisan­ja i državljana okolnih zemalja, među kojima je bilo

Prva isporuka od 24.000 vakcina kompanije „Astrazenek­a“preko sistema „Kovaks“stigla je 28. marta u Severnu Makedoniju. Prethodno je stiglo 11.000 vakcina, koje su upotreblje­ne za vakcinacij­u zdravstven­ih radnika. Srbija je južnim komšijama do sada donirala ukupno 48.100 vakcina.

oko 10.000 ljudi iz

Severne Makedonije.

Od početka pandemije u Severnoj Makedoniji je od kovida-19 preminulo 3.860 osoba, a u četvrtak je zabeležen dnevni rekord sa čak 50 mrtvih.

Da se odužimo nekako iako to nema cenu. Da za prijateljs­tvo uzvratimo prijateljs­tvom

ZORAN ZAEV, premijer Severne Makedonije

 ??  ??
 ??  ?? Prijateljs­ki: Zoran Zaev
Prijateljs­ki: Zoran Zaev
 ??  ?? Nedavno je Vučić uručio Zaevu prvu turu pomoći
Nedavno je Vučić uručio Zaevu prvu turu pomoći
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia