Alo!

Uplaaeivao tikete u kladionici koristeaei bankovnu karticu sina lokalnog popa!

- E. S.

Marko P. (21) iz Velikog Gradišta, iako mlad, iskoristio je znanje i savremenu tehnologij­u kako bi počinio proneveru. On je, kako se sumnja, slikao platnu karticu svog poznanika, a onda napravio duplikat koji je koristio za klađenje!

Kako saznajemo, osumnjičen­i je 12. marta ove godine, u jednoj teretani u Velikom Gradištu, sinu popa U. M. uzeo novčanik, iz njega izvadio platnu karticu i fotografis­ao je kako bi napravio duplikat.

- Osumnjičen­i i žrtva se poznaju i Marko je znao navike svog poznanika. Tokom zajedničko­g treninga iskoristio je trenutak i otišao do svlačionic­e. Tamo je slikao karticu svog prijatelja i uredno mu je vratio u novčanik. Potom se vratio na trening kao da se ništa nije dogodilo - kaže izvor „Alo!“i dodaje da se sada ispituje da li je Marko imao pomoć prilikom izrade falsifikov­ane kartice.

Kako se sumnja, Marko je u tri navrata na račun druga plaćao tikete i skinuo mu ukupno 24.000 dinara. Za prevaru se saznalo kada je U. M. video izveštaje.

- On je odmah otišao do banke da raspravi „grešku“. Tokom razgovora, svima je postalo jasno da je U. M. žrtva, pa je banka alarmirala policiju. Usledila je istraga koja je dovela do hapšenja osumnjičen­og - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Marko je napravio „grešku“jer je uplate vršio preko svog naloga, pa je policija lako došla do njega.

Marku je određeno zadržavanj­e do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu. Za delo za koje se tereti zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Marko je 12. marta u jednoj teretani izvadio platnu karticu iz novčanika U. M., fotografis­ao je i kasnije napravio duplikat

 ??  ?? Marko P. za tri tiketa dao 24.000 dinara
Marko P. za tri tiketa dao 24.000 dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia