Alo!

Pljaèkali bogate lepotice, pali zbog bakšiša!

Na meti lopova našla se i sportska novinarka Dileta Leota. Istražitel­ji otkrili da su čuvaru parkinga platili 20 evra da im pripazi na auto, nakon čega je klupko počelo da se odmotava

- E. SADIKU

Četiri osobe iz Srbije i jedna rumunska državljank­a, koji su u februaru uhapšeni u Milanu u Italiji zbog sumnje da su pljačkali stanove poznatih bogataša, pali su zbog dve banalne greške! Kada su krenuli u pljačku, čuvaru parkinga su platili 20 evra da im pripazi na automobil (?!), a zatim je Rumunka koristila mobilni telefon. To je bilo dovoljno da se cela banda razotkrije i svi budu uhapšeni!

Na meti lopova, između ostalih, našla se i jedna od najlepših italijansk­ih sportskih novinarki, atraktivna Dileta Leota. Italijansk­i mediji objavili su u petak snimak pljačke njenog stana, ali i detaljno opisali kako je grupa operisala.

Lopovi su pratili društvene mreže, kao i navike svojih potencijal­nih žrtava, pa su se tek onda odlučivali za akciju. Tako je bilo i u slučaju Dilete, koju su ojadili za garderobu i nakit vredne oko 150.000 evra! Čim je atraktivna novinarka izašla iz stana i krenula na večeru, lopovi su pošli u akciju.

- Po prijavi krađe, policija je pregledala snimke sa sigurnosni­h kamera i uočila tri osobe koje su provalile u njen stan i u roku od pola sata ga napustili noseći torbu „luj viton“. Na drugom snimku vide se dvoje, muškarac i žena, koji su stajali napolju i čuvali stražu. Njih dvoje su par sati ranije usnimljeni kako u blizini parkiraju „golf“, a zatim čuvaru parkinga daju 20 evra. Upravo taj snimak je bio ključan - navode italijansk­i mediji.

Prema njihovim navodima, policija je razgovaral­a sa čuvarom, koji im je rekao da ga je Rumunka zamolila da pričuva automobil, a da je zatim i telefonira­la.

- Taj podatak je bio presudan, ukrštanjem se došlo do podataka o telefonu, pa je sporni broj stavljen na mere. Policija je prisluškiv­ala Rumunku i utvrdila s kim se čuje i njihove identitete preneli su italijansk­i mediji.

Nakon hapšenja osumnjičen­ih, policija je pozvala atraktivnu voditeljku kako bi eventualno prepoznala ukradene dragocenos­ti. Dileta Leota je prepoznala brojne predmete i dragulje, uključujuć­i i torbu „luj viton“u kojoj su lopovi iz njenog stana izneli dragocenos­ti.

Lopovi su pratili žrtve na društvenim mrežama i tako uočavali njihove navike, a tek onda se odlučivali za akciju

 ??  ?? Lopovi preskočili ogradu...
Prate je fanovi, ali i lopovi: Dileta Leota evra vredni su ukradeni garderoba i nakit iz stana Dilete Leote ... pa upali u luksuznu vilu... ... i pobegli sa firmiranom garderobom i nakitom
Lopovi preskočili ogradu... Prate je fanovi, ali i lopovi: Dileta Leota evra vredni su ukradeni garderoba i nakit iz stana Dilete Leote ... pa upali u luksuznu vilu... ... i pobegli sa firmiranom garderobom i nakitom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia