Alo!

Bregar: Odvešaeu Srbiju do uspeha

„Verujem da posvećeni, u zajedničko­m radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat“

- S. R.

Rukometni savez Srbije odlučio je da napravi promene na čelu ženske rukometne reprezenta­cije Srbije i umesto dosadašnje­g selektora Ljubomira Obradovića ukaže poverenje Urošu Bregaru.

Slovenački stručnjak sa zadovoljst­vom je prihvatio poziv i odmah prekinuo saradnju sa Slovencima, čiji je nacionalni tim vodio u prethodnom periodu i to sa velikim uspehom.

- Bio sam počastvova­n pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničko­m radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat - rekao je Bregar.

Bregar će brzo prionuti na posao, jer Srbiju očekuju mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo - u Šalji,17. aprila, i u Beogradu, četiri dana kasnije.

- Imaćemo nekoliko dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa manje-više svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim. Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađiva­nje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezenta­ciju - naveo je Bregar.

 ??  ?? Vreme je za novu energiju: Uroš Bregar
Vreme je za novu energiju: Uroš Bregar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia