Alo!

Oprez, možete se zaraziti bilo gde

- S. R.

Bogdanović je priznao da je u novom timu dobio i drugačiju ulogu, naročito posle dolaska novog trenera Nejta Mekmilana koji je preporodio tim.

- Koriste me na drugačiji način i to može da se vidi na utakmicama, imamo više akcija. Nejt se trudi da uključi sve u igru. Pre njegovog dolaska imali smo veću slobodu u igri, a on nam je odmah saopštio da ne želi sebičnost, da zahteva bolje kretanje lopte i da smo svi mi

Bogdanović je pre početka sezone preležao i koronaviru­s. - Bilo je teško. Morate da se pazite. Porodica i prijatelji nose maske sve vreme i mnogo se kreću. I ja sam se trudio da budem pažljiv, ali sam morao da treniram. Radio sam dnevne stvari i kretao se među ljudima. Možete da zaradite koronu bilo gde. Ako primetite nešto, ne bi trebalo da izlazite nigde, nemojte ništa da radite. To je ono što sam naučio kako iz svog, tako i iz iskustva drugih ljudi. Imao sam sve simptome osim gubitka ukusa. Imao sam temperatur­u, umor, bol u leđima, gubitak čula mirisa. Svako ima drugačije iskustvo naveo je srpski košarkaš.

profesiona­lci koji moraju da poštuju ovu igru. Objasnio nam je da moramo da budemo spremni da se takmičimo svako veče. On je iskusan, stara škola, zna šta radi i verujem mu - izjavio je za „Atletik“Bogdanović.

Srbin je najpre morao da „oseti“tim, uđe u sistem i podredi svoju igru kolektivu.

- Prvi cilj je bio da izgradimo hemiju i međusobno poverenje. Nisam želeo da to bude u stilu: „Hej, dajte mi loptu da vam pokažem šta mogu“. Nemam takav način razmišljan­ja, jednostavn­o, kada dođe moj trenutak moram da budem spreman i da se dokažem - istakao je.

Atlanti ide veoma dobro, a potvrda toga je i priznanje treneru Mekmilanu koji je proglašen za najboljeg stručnjaka Istočne konferenci­je u prethodnih mesec dana.

Bogdan ističe da su Hoksi zreli za plej-of.

- Naš tim i roster mi ulivaju samopouzda­nje. Imamo dobru seriju i verujem da možemo da izborimo plasman u plej-of. Osećam da su mene i ostale zbog toga i doveli.

Atlanta je trenutno peta na tabeli Istočne konferenci­je sa skorom 25-24.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia