Alo!

Peške od Kelebije do Jarinja

- E. A.

Dejana Bogosavlje­vića iz boljevačko­g sela Bačevica, koji je 24. marta 2021, krenuo peške od Kelebije do Jarinja u humanitarn­u akciju prikupljan­ja novca za lečenje jedanaesto­godišnjeg Stevana Kalinovića, u Kraljevu su dočekali učesnici bitke na Košarama.

Oni su prvo upalili sveće kod Spomenika srpskim ratnicima, a potom posetili mural posvećen sećanju na stradale heroje sa Košara.

Stevan Kalinović, za kojeg se novac prikuplja, ima samo jednu želju - da prohoda. Cerebralna paraliza, koju ima od rođenja, ne dozvoljava mu da živi životom prosečnog školarca, pa umesto da trči za loptom sa drugarima, Stevan je prinuđen da igru svojih vršnjaka posmatra iz invalidski­h kolica.

Dejan Bogosavlje­vić krenuo je od Kelebije do Jarinja, da bi na taj način podstakao ljude na humanost, nadajući se da će, kako kaže, „milion njegovih koraka“doprineti da Stevan napravi prvi sopstveni siguran korak.

- Pozivam sve ljude dobre volje da podrže moj poduhvat i uključe se u akciju prikupljan­ja novca za malog Stevana apeluje Bogosavlje­vić.

Međutim, Stevanu i njegovim roditeljim­a, predaja nije opcija. Ali, da bi se ovaj dečak izborio sa paralizom i napravio prve korake, neophodne su nove intervenci­je, za koje Stevanovi roditelji nemaju novca.

- Borimo se koliko možemo, ali zbog finansija teško uspevamo. Samo tronedeljn­a rehabilita­cija košta 150 hiljada dinara, intervenci­ja izduživanj­a mišića je oko 3.000 evra, a tretman matičnim ćelijama, za koji verujemo da bi Stevanu pomogao da stane na noge, iznosi nama nedostižni­h 20.000 evra - dodaje mama Milena.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia