Alo!

Dileri štite Velju i Eleza da saèuvaju glave?!

KRIJUMČARI DROGE SA JEDRILICE „SISKEJP“ZANEMELI

- EKIPA ALO!

Veljko Belivuk zvani

Velja Nevolja i njegov saradnik Darko Elez označeni su kao „prvi ljudi“šverca 800 kilograma kokaina, koji je u septembru 2019. zaplenjen na jedrilici kod Azorskih ostrva. Međutim, njihovi navodni saradnici, koji su optuženi za to krivično delo, na saslušanji­ma nisu ni izustili imena svojih šefova. Slepo poslušni „psi“ili nasmrt zastrašeni „zečevi“, pitanje je na koje će srpska policija uskoro dati odgovor.

Istražni organi sumnjaju da je šverc skoro tone droge iz Meksika u Evropu organizova­o upravo Darko Elez, a da je polovina ukupne količine bila namenjena Veljku Belivuku i prodaji narko-tržištu u Beogradu.

Paketi s kokainom, označeni slikama Gavrila Principa i sovjetskog tenka T-26, nađeni su u šupljinama jedrilice „Siskejp“, na kojoj je španska policija zatekla i uhapsila Vladislava Funštajna iz Erdevika, Meksikanca Emanuela Alehandra Asevesa Kuevasa i Sergeja Rasohina iz Rusije. Kasnije su u Šidu uhapšeni i Funštajnov­i navodni saradnici Mirko Đanković i njegov sin Dragan zbog sumnje da su im davali logističku podršku.

Međutim, nijedan od optuženih krijumčara droge u sudnici nije izgovorio imena Veljka Belivuka i Darka Eleza u bilo kom kontekstu. Izvor „Alo!“navodi da za to postoje samo dva razloga - odanost ili strah.

- Postoji mogućnost da su izabrali da pokrivaju svoje vođe zato što su im odani i poslušni saradnici. To je logika kojom se uglavnom vode oni koji nemaju ništa da izgube i oni koji su spremni na decenijsku robiju kako bi stekli određeni vid poštovanja kod svojih šefova. Sa druge strane, imena „najvećih glava“se prećutkuju i kada vas po ramenu lupka strah od smrti ili gubitka porodice. Nije isključeno da su članovi optužene grupe primorani da skinu odgovornos­t sa svojih vođa jer su zastrašeni različitim pretnjama, između ostalog i pretnjama smrću - navodi naš izvor.

Kako dodaje, ovo je verovatno „najsitnije“krivično delo za koje se sumnjiče ekipe Veljka Belivuka i Darka Eleza, ali da srpska policija u saradnji s kolegama iz Španije neumorno radi na otkrivanju dokaza.

- Iako optuženi iz više razloga ćutanjem štite svoje šefove, policija će uskoro dokazati svačiju ulogu u švercu kokaina iz Meksika u Evropu i staviti tačku na saradnju Belivuk-elez kada je u pitanju ovo krivično delo - objašnjava naš sagovornik.

Imena „najvećih glava“se prećutkuju kada vas po ramenu lupka strah od smrti ili gubitka porodice

 ??  ??
 ??  ?? Darko Elez
Darko Elez
 ??  ?? Veljko Belivuk
Veljko Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia