Alo!

Pretio ubistvom tinejdžeru (19)

Norbert Feher, koji je optužen za seriju zločina, želeo da odloži suđenje za trostruko ubistvo 2017, pa pločicama iz toaleta posekao četvoricu stražara koji su došli da ga premeste u zatvor „Zuera“

- EKIPA ALO!

Norbert Feher, srpski državljani­n poznat i pod nadimkom Igor Rus, koji je optužen za seriju ubistava, izazvao je nezapamćen­i incident u zatvoru „Duenas“u Španiji, kada je pločicama iz toaleta gađao čuvare koji su došli da ga premeste u zatvor „Zuera“, sve vreme im preteći da će ih ubiti jer je „kod njega to besplatno“!

Kako prenose lokalni mediji, Feher je napao zatvorsko osoblje jer je želeo da odloži jučerašnje suđenje za trostruko ubistvo u decembru 2017. godine.

- Iz toaleta je iščupao keramičke pločice, a kada su čuvari došli da ga premeste u drugi zatvor, počeo je da ih gađa. Takođe, napravio je i neku vrstu štita od pokrivača, odeće i časopisa, preteći da će ubiti svakoga ko uđe u njegovu ćeliju i pokuša da ga premesti u drugi zatvor. Ponavljao je da su njemu ubistva besplatna jer će zbog brojnih zločina svakako ostatak života provesti iza rešetaka - navodi izvor tamošnjih medija.

On dodaje da je višestruki ubica tom prilikom povredio četvoricu čuvara.

- Osoblje je pokušavalo da obuzda pobesnelog zatvorenik­a, ali je on uspeo da ih pogodi pločicama i poseče ih. Na sreću, na kraju su uspeli da ga umire i odvedu ga do specijalne jedinice Civilne Garde koja ga je čekala zbog transporta - objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Podsetimo, Norbertu Feheru se pred španskim sudom sudi zbog ubistava farmera Hosea Luisa, Iranca i službenika Civilne garde, Viktora Romera i Viktora Hesusa Bakaljera. Njih je, kako je objavljeno, ubio bežeći od policije koja ga je jurila zbog zločina u Italiji u aprilu 2017, kada je ubio barmena i čuvara šume.

Njegov transport u drugi zatvor najavio je pre nekoliko dana predsedava­jući sudija Fermin Hernandez, rekavši da će Feher biti transporto­van autobusom za prevoz zatvorenik­a, ali sa specijalni­m izrađenim bunkerom.

- Kada je u pitanju njegova ćelija - to je rešeno. Postavljen­e su četiri kamere kako bi bio pod stalnim nadzorom - izjavio je sudija za španske medije.

On je naglasio i da će Igor Rus na suđenja dolaziti u kombiju sa ojačanim kavezom, kako eventualno ne bi naudio sebi ili čuvarima.

- Publike na suđenjima neće biti, a svi zaintereso­vani mogu da prate suđenja preko video-linka u realnom vremenu. U sudnici od 60 kvadratnih metara postavljen je bunker težak oko 700 kilograma, sa čeličnom konstrukci­jom, u kojem će sedeti optuženi. Preko njega će se navlačiti zavese prilikom svedočenja - naglasio je Hernandez.

Mladić M. D. (21) iz Stare Pazove uhapšen je zbog sumnje da je u prethodnom periodu zlostavlja­o i zastrašiva­o tinejdžera (19), koga je presretao na ulici i pretio mu ubistvom. Sumnjiči se i da je iz vazdušnog pištolja pucao u prozor porodične kuće 19-godišnjaka, koji je u tom trenutku stajao pored prozora. Osumnjičen­om je određen pritvor do 30 dana.

Napravio je i štit od POKRIVAČA, ODEĆE I ČASOPISA, PRETEĆI DA će UBITI SVAKOGA KO UĐE U NJEGOVU ĆELIJU

Policija u Kraljevu uhapsila je V. M. (40) zbog sumnje da je oštetila firmu u kojoj radi za 321.098 dinara. Kako se sumnja, ona je tokom 2019. godine u kompaniji „Gala promet“prisvojila robu iz prodavnice tog preduzeća i na taj način stekla protivprav­nu imovinsku korist. Protiv nje je podneta krivična prijava i biće privedena nadležnom tužilaštvu.

IZVOR ŠPANSKIH MEDIJA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia