Alo!

Transvesti­tu Abdulovu hormoni pomutili pamet!

- M. S. E. A.

Pred Višim sudom u Beogradu juče je nastavljen­o suđenje transvesti­tu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica Transica, optuženom za ubistvo svog bivšeg dečka Marka Radovića (24) 7. jula 2018. godine u Zemunu.

Na jučerašnje­m pretresu nastavljen­o je sa čitanjem poruka koje su razmenjiva­li Abdulov i Radović. U tim porukama Abdulov je izjavljiva­o ljubav bivšem dečku, tražio susret i seks i najavljiva­o da će doći do njegovog iznajmljen­og stana.

Takođe, Abdulov je Radovića optuživao da ima drugu devojku sa kojom je intiman i kojoj posvećuje pažnju, dok njega ignoriše.

Radović je odbijao insistiran­je Abdulova porukama kratkog sadržaja, gde mu je govorio da radi i da nije u stanu.

Suđenju je prisustvov­ala i majka optuženog transvesti­ta, koja je za „Alo” izjavila da koristi svaku priliku da vidi svog sina, iako se ne oseća dobro.

- On je jako mirna i povučena osoba, nikada problem nije napravio, nije se ni potukao. Žao mi je i tog deteta, ali šta tu mogu. Hteo je samo da ga zaplaši, ali hormonsku terapiju prima pet godina, to mu je pomutilo misli - rekla je za naš list Dragica Abdulov.

Carinici su u nedelju na graničnom prelazu Sremska Rača zaustavili „folksvagen“bosanskih registraci­ja, u kojem su pronašli kaveze sa 45 ptica, od kojih mnoge pripadaju zaštićenim vrstama.

Pokušaj šverca životinja sprečen je oko 13 časova, a u vozilu su bili vozač (25) i njegova dva saputnika - otac i sin.

- Na uobičajeno pitanje carinika šta imaju da prijave, odgovorili su da prevoze dva pauna i dve kokoške koje su kupili na berzi u Novom Sadu. Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, pronađeno je 45 ptica, od kojih su neke zaštićene Konvencijo­m o međunarodn­oj trgovini ugroženim vrstama divlje flore i faune (CITES). Od ukupnog broja, čak 16 jedinki se ubraja u zaštićene, a dve spadaju u strogo zaštićene vrste - navode iz Uprave carine.

Kako dodaju, kada su službenici otvorili vozilo, zatekli su mnoštvo kutija i kaveza u kojima je bilo 18 papagaja, dve grlice, dva pauna, 10 ukrasnih koka, osam golubova, dva kanarinca i tri fazana.

- Nažalost, ptice su prevožene u nehumanim uslovima, pa su zbog toga sva tri fazana uginula. One koje su preživele pokušaj krijumčara da na njima zarade, predate su biologu beogradsko­g ZOO vrta, koji se postarao da ptice budu bezbedno smeštene u prihvatili­šte, dok će, prema odluci javnog tužioca, protiv jednog od putnika biti podneta krivična prijava - objašnjava­ju iz Uprave carina.

Nažalost, ptice su prevožene u nehumanim uslovima, pa su zbog toga sva tri fazana uginula UPRAVA CARINE

 ??  ??
 ??  ?? Goran Abdulov
Goran Abdulov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia