Alo!

Baka: „Volim te, neka te anđeli čuvaju“

Mališan je neopaženo izašao iz šatora na ulicu, kada je gost sa slavlja Stefan Marjanović (24), sa prebivališ­tem u Austriji, svojim „mercedesom“krenuo u rikverc da bi se preparkira­o

-

Petogodišn­ji Aleksandar B. iz Kostolca nastradao dok je trajalo slavlje ispod šatora! Dečak je sa svojom porodicom bio gost na proslavi 18. rođendana svog ujaka, ali je neopaženo izašao na ulicu i završio pod točkovima „mercedesa“dok je gost sa slavlja Stefan M. (24), sa prebivališ­tem u Austriji, krenuo u rikverc da bi se preparkira­o! Nesreća se dogodila u nedelju, 11. aprila, oko 18 sati, u Ljubičevsk­oj ulici u Požarevcu kada je osumnjičen­i vozač sa svojom devojkom došao kod dečakovog ujaka, koji je drugi dan slavio punoletstv­o. - Vozač je krenuo u rikverc da bi preparkira­o auto, ali je udario dečaka koji je neopaženo izašao iz šatora. Dete je vozilom Hitne pomoći prebačeno u Opštu bolnicu, ali je usled teških povreda izdahnulo ubrzo posle prijema - kažu poznanici ožalošćene porodice, koji su bili na slavlju u trenutku tragedije. Na mesto nesreće je stigla i policija koja je uhapsila vozača i odredila mu zadržavanj­e do 48 sati. Mladić se tereti da je izazvao saobraćajn­u nesreću u kojoj je poginulo dete. Kako saznajemo, vozaču je odmah urađen alko-test koji je pokazao da nije bio pod dejstvom alkohola. Prema rečima komšija, petogodišn­jak je došao na slavlje sa svojim roditeljim­a, ali je neopaženo izašao iz šatora u dvorište.

- Na mestu nesreće se videla velika lokva krvi. Dok je policija radila uviđaj, prostor ispred dvorišta je bio ograđen policijski­m trakama i niko nije mogao da priđe. Slavljenik, njegova porodica i gosti su bili u šoku. Mladić koji je bio za volanom je ponavljao da nije video dete. Pretpostav­lja se da se dečak igrao u dvorištu sa drugom decom i da je neopaženo potrčao i tako završio pod toč

Novinari su juče pokušali da saznaju kada će biti dečakova sahrana, ali su pripreme bile u toku i niko od članova porodice nije hteo da daje izjave. Porodica malog Aleksandra se juče na Fejsbuku opraštala od tragično nastradalo­g dečaka. Baka mališana se potresnom porukom oprostila od svog unuka. - Anđele moj, neka te anđeli čuvaju. Voli te baka - napisala je Daliborka B., baka po ocu malog Aleksandra.

kovima - kažu komšije slavljenik­a.

Kristijan Kočić, ujak dečaka, izjavio je da je Stefan na proslavu došao sa devojkom koja je drugarica porodice Kočić.

- Sin moje sestre od strica se igrao na ulici, a Stefan ga nije video. Dao je gas i krenuo u rikverc da bi se parkirao i udario dete - rekao je Kočić za medije. Osumnjičen­i vozač će danas biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu na saslušanje. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. EKIPA ALO!

 ??  ?? Baka i unuk u zagrljaju
Baka i unuk u zagrljaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia