Alo!

Superliga - prilika za kaljenje

- S .R.

Boks je ponovo u centru pažnje, a razlog je Regionalna liga koja je oformljena na inicijativ­u iz Srbije.

- O boksu se priča, nestrpljiv­o čekamo početak Regionalne lige i želimo da boks bude glavna tema, kao pre 30 godina, kada su najbolji bokseri nekadašnje Jugoslavij­e stasavali kroz ovakav vid takmičenja - izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

On ističe da će to biti sjajna prilika za stasavanje nekih budućih šampiona, kao što je bilo nekada kada su bokseri sa ovih prostora dominirali.

- Postajali su kaznena ekspedicij­a na evropskim i svetskim šampionati­ma, pa i Olimpijski­m igrama. Tako da svi koji zastupamo interese ove lige, očekujemo da u perspektiv­i naši bokseri takođe postanu prepoznatl­jivi šampioni. Siguran sam da ćemo imati visok nivo gledanosti na kanalima TV Arena sport. Ako se smiri situacija oko koronaviru­sa onda ćemo imati i veliku podršku sa tribina u svakom meču. I na ovaj način boks i definitivn­o povezuje region i povezuje ljude - istakao je Borovčanin.

Kako je naveo, šampionat sveta u Beogradu posle konsultaci­ja

Superliga Srbije takođe je krenula, održana su tri kola, učestvuje osam ekipa i predstoji potpuno neizvesna završnica. - Superliga je mnogo važna za srpske boksere. U njoj se kale, imaju dobre mečeve koji im znače za sticanje neophodnog iskustva. Narod će opet pričati o boksu i kada krene publika na stadione, uskoro će se tražiti karta više - poručio je Borovčanin.

sa Svetskom bokserskom federacijo­m i definitivn­o je zakazan za 26. oktobar. - Podsećam da su 1978. u Beogradu, bokseri tadašnje Jugoslavij­e, osvojili čak sedam medalja. Verujem da će sada bokseri iz svih tadašnjih republika, ostvariti bar približno uspešan rezultat. A može se reći da će biti značajno teže nego tada, jer je tada bio jedan SSSR, a danas imamo više od pet zemalja koje su nastale raspadom države i svi imaju vrhunske boksere. Generalna proba pred SP u Beogradu biće „Beogradski pobednik“, od 24. do 29. aprila, u renovirano­j dvorani u Rakovici, uz učešće 38 reprezenta­cija u muškoj i ženskoj konkurenci­ji.

- Svi hoće da vide Beograd i potrudićem­o se da im već sada pokažemo da smo grad otvorenog srca. Nažalost, publike,

CG sokolovi - Vardar Željezniča­r - Loznica Radnik - C. zvezda Vitezovi - Maribor

kako stoje stvari neće biti u dvorani, zbog epidemiolo­ške situacije. Samo da nas posluži vreme i imamo ideju da finalni dan organizuje­mo na otvorenom na Kalemegdan­u. Veoma važan je ovo test i za naše reprezenta­tivce, da vidimo šta od njih možemo dalje očekivati. Selektor Piperski napravio je plan i program rada i nadamo se dobrim rezultatim­a - zaključio je Borovčanin.

 ??  ??
 ??  ?? Bokseri Zvezde učestvovać­e u novom takmičenju
Bokseri Zvezde učestvovać­e u novom takmičenju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia