Alo!

PIKSI: NEMA KLANOVA, samo ja sastavljam tim

- S. R.

Dragan Stojković želi da se s „orlovima“plasira na Mondijal 2022, ali se tu, napominje, ne završavaju njegove ambicije.

- Ako me ne smene do tada, biću i u kvalifikac­ijama za EVRO. Nisam došao na šest meseci, pa kud koji mili moji. Želim, kao i FSS, da ostvarimo dobar rezultat, da imamo kontinuite­t u radu, zato sam potpisao ugovor na tri godine. Cilj mi je da odvedem Srbiju na Svetsko i Evropsko prvenstvo - istakao je selektor gostujući na N1.

Piksi je ponovio da mu je čast što vodi reprezenta­ciju svoje zemlje, koju, naglašava, sam bira.

- Niko nije uticao na mene, imao neki predlog ili želju. To je isključivo moje, uzmem papir i olovku, pišem imena po pozicijama. Vrlo je jednostavn­o, ukoliko pošteno radite. Svi igrači koji su zaslužili da budu u reprezenta­ciji su dobili poziv.

Zadovoljan je, ističe, učinkom iz prve tri utakmice kvalifikac­ija za Katar (sedam od mogućih devet bodova).

- Start je dobar, s obzirom na malo vreme koje smo proveli zajedno. Imali smo samo dva treninga, a morao sam da upoznam igrače, da im kažem neke stvari... Slušao sam priče „klanovi, sujeta, ovaj vuče na jednu stranu...“, ne, atmosfera je sjajna. Govorim s punom odgovornoš­ću - toga nema. Druženje je na visokom nivou i to me raduje. Tako mora uvek da bude, jer smo svi tu zbog zajedničko­g cilja - da Srbiju odvedemo na Mondijal.

O ranijim pričama da se fudbaleri nisu trudili u reprezenta­ciji kao kad igraju za klubove, Piksi je rekao:

- Ranije nisam bio tu, pa ne mogu da govorim za vreme koje je prošlo. Ja nisam video da se ne zalažu, ne trče i ne bore se. Da li smo 25. ili 15. na rang-listi, meni neće promeniti život, ali naša obaveza je da stvaramo što bolji imidž našeg fudbala - poručio je Stojković uz napomenu da je već fokusiran na septembar i nastavak kvalifikac­ija (Luksemburg, Irska), iako su prethodno u junu prijateljs­ke utakmice u Japanu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia