Alo!

Dvostruki ubica iz Mola sahranjen uz trubaèe!

-

Bane Jovanović Safet (54), koji je 20. marta 2016. u Bečeju pištoljem ubio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), a zatim u Molu usmrtio svog prijatelja Matiju Petrovića (28), sahranjen je uz trubače i prisustvo oko 40 ljudi!

Jovanović je preminuo pre mesec dana u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu gde je boravio nakon operacije malignog tumora mozga na Klinici za neurohirur­giju Kliničkog centra Srbije, kada mu je dijagnosti­kovan i rak na plućima. Krst sa njegovim imenom, osušeno cveće i venci, nalaze se na jednom od dva pravoslavn­a groblja u Molu. Sahranila ga je porodica, uz prisustvo rođaka i prijatelja, a opelo je održao sveštenik.

- Safeta je došlo da isprati oko 40 ljudi, a sahranjen je uz trubače - kaže jedan meštanin.

Zločin koji je pre pet godina potresao žitelje Mola, inače mirnog banatskog mesta, nije zaboravlje­n. Dan u kojem je ubijeno dvoje i ranjeno četvoro ljudi, još uvek živi u sećanju prvih komšija žrtve Matije Petrovića. Na vest o Jovanoviće­voj smrti imaju gotovo isti odgovor.

- Šta je Safet zaslužio, to je i dobio. Stigla ga je božja kazna kaže Živko Miljević (70), komšija Matije Petrovića.

- Dobro se sećam večeri kada je komšija ubijen. Oko 19.30 časova ušao sam u sobu da spustim roletne i pogledao kroz prozor. U momentu me je nešto preseklo. Ugledao sam policiju i Hitnu pomoć - priča Živko koji živi preko puta kuće u kojoj se odigrao zločin.

- Izašao sam na ulicu da saznam šta se desilo. Komšije su mi rekle: „Boban je ubijen“, tako smo zvali Matiju - seća se Miljević.

O dvostrukom ubistvu dugo se pričalo u Molu, pa i među omladinom koja je o ovom užasnom događaju slušala od starijih. Marko C. (16), koji je tada bio jedanaesto­godišnjak, pamti da je tih dana bio prilično uznemiren.

- Sećam se da me je taj događaj baš potresao. Bilo mi je stvarno strašno kada sam čuo šta se dogodilo i ko je počinio ubistva. Viđao sam ranije Jovanovića na ulici. Često sam u neverici razmišljao da li je moguće da se tako nešto desi u ovako malom selu, mirnom, sa par hiljada stanovnika - kaže Marko.

Jovanović je optužen da je 20. marta 2016. u Bečeju hi

cem u glavu usmrtio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), koja je posle pet dana preminula u Novom Sadu, a potom ranio njenog stanodavca Imra Jožu (70). Krvavi pir nastavio je u Molu gde je ubio poznanika Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromes­ečnu bebu. Ranio je i Matijinog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23). Matijina ćerka, tada devetogodi­šnja K. P. gledala je ceo zločin.

 ??  ??
 ??  ?? Miljević ispred kuće u kojoj se odigrao zločin
Miljević ispred kuće u kojoj se odigrao zločin
 ??  ?? Marko C.
Marko C.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia