Alo!

Jasmina stradala dok je pomagala samohranoj majci

„Bila je divna žena, mnogo mi je teško“, kaže Slavica Đurović čiju kuću je Jasmina sa ekipom poznatog serijala obnavljala

- MARIJANA SAVIĆ

Jasmina Mihajlović (47), član ekipe popularnog serijala „Kuća od srca”, nastradala je dok je išla da pruži pomoć ugroženoj porodici u Lađevcima kod Kraljeva. Tamo su radili na obnovi kuće samohranoj majci Slavici Đurović koja sa dvoje dece živi u izuzetno teškim uslovima. Nakon ove tragedije, Slavica je izjavila da joj je to što se desilo teško palo.

- Jasminu sam upoznala kada smo se dogovarali oko radova na kući. Bila je divna žena, mnogo mi je teško - rekla je Slavica.

Podsetimo, do nesreće je došlo u selu Lađevci na Ibarskoj magistrali, kad se kamionet, u kom je bio deo ekipe televizijs­kog serijala, sudario sa kamionom. Jasmina je, pored borbe lekara, preminula od zadobijeni­h povreda, dok se vozač Zoran S. (30) nalazi u teškom stanju u Opštoj bolnici u Kraljevu. Voditelj Žarko Lazić nije bio u vozilu.

Ekipa „Kuća od srca” boravila je u ovom kraju jer je pomagala pri izgradnji kuće Slavice Đurović, koja nakon smrti supruga živi u veoma teškim uslovima. Reč je o samohranoj majci sa zdravstven­im problemima koja ima tri sina, od kojih su dvojica maloletna. Pritom je najmlađi sin od devet godina nepokretan i boluje od spinalne mišićne atrofije.

Slavica je izgubila supruga prošle godine u avgustu. I sama boluje od mišićne atrofije i brine o nepokretno­m sinu, a kako sav novac koji dobijaju od socijalne pomoći ide na lečenje, nisu bili u prilici da srede svoj prostor. Majka je decu kupala u koritu pored šporeta, jer nisu mogli da urade kupatilo.

Jasminu je upoznala tako što je učiteljica dečaka prijavila ovu porodicu za obnovu kuće, pa je ekipa došla da im pomogne.

- Počeli su da rade kuću pre nedelju dana. Sa decom sam trenutno kod roditelja, a najstariji sin je s njima na gradilištu. Od njega sam saznala za saobraćajn­u nesreću. Objasnio mi je da su oni ujutru bili tamo i da je trebalo da u Čačku nabave neki materijal. Rekao mi je da su na gradilištu svi potreseni zbog tragedije - ispričala je Slavica za medije.

Slavica boluje od mišićne atrofije i stara se o trojici sinova od kojih je najmlađi nepokretan

I ostali prijatelji i poznanici s velikom tugom su primili vest o nesreći koja se dogodila.

- Nepravda. Nemoguće! I dalje ne verujem! Bila si majka, baka, prijatelj, borac, vredan radnik, duša, poštena, lojalna, verna! Hvala ti što si bila deo mog života! - napisala je bivša voditeljka emisije „Kuća od srca” Jelena Matijaševi­ć.

Bivši suprug nastrada

le Jasmine kaže da je ona uvek volela da pomaže drugima i da je bila jako posvećena poslu.

- Volela je taj posao da radi, živela je za njega. Nije dolazila kući, kada ode na teren, nema je po mesec dana, dođe na dva dana i odmah opet ide. Bila je posvećena stvarno i puno je radila. Ćerka mi je javila kad sam došao sa posla. Moram da budem jak zbog dece - rekao je za medije bivši suprug Goran.

Voditelj Žarko Lazić, vlasnik produkcijs­ke kuće koja radi serijal „Kuća od srca“, kratko je rekao da nije bio s njima u trenutku nesreće i da ništa ne zna o ovom događaju, nakon čega se više nije oglašavao.

 ??  ?? Jasmina joj renovirala kuću: Slavica Đurović
Jasmina joj renovirala kuću: Slavica Đurović
 ??  ?? Nije joj bilo spasa: Jasmina poginula posle sudara sa kamionom
Nije joj bilo spasa: Jasmina poginula posle sudara sa kamionom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia