Alo!

Zatvor za „Audi bandu“

- E. H.

Četvorica državljana Srbije, koja se sumnjiče za više pljački u gradovima Kasino i Červaro, osuđena su u Italiji na zatvorske kazne. U pitanju su pripadnici takozvane „Audi bande“, koju su mediji tako prozvali nakon spektakula­rne jurnjave sa policijom u kojoj su lopovi koristili rotaciona svetla!

Banda je uhapšena u oktobru prošle godine posle potere koja je podsećala na scenario iz nekog holivudsko­g blokbaster­a!

Posle višemesečn­e potrage za članovima ove bande, policija je 4. oktobra na auto-putu San Vitore locirala njihov „audi“i krenula za njima.

- Saobraćajn­a policija je pokušala da ih zaustavi, ali se vozač

„audija“oglušio o naredbu i nastavio da vozi. Naglo je ubrzao, a zatim je počeo da vozi cik-cak po auto-putu, provlačeći se između automobila. Pritom je koristio rotaciono svetlo i sirenu, poput onih koje koristi policija. Saobraćajc­i su potražili pojačanje i alarmirali kolege tražeći od njih da blokiraju put i bandi naprave zasedu - pisali su italijansk­i mediji.

Posle 20 kilometara jurnjave begunci su uleteli u klopku. Videvši da ne mogu dalje kolima, izleteli su iz automobila i dali se u beg kroz okolne njive, ali su ih karabinjer­i ubrzo sustigli i savladali.

Policija je tada saopštila da su uhapšeni koristili lažne identitete kako bi izbegli hapšenja, a čak i „audi“kojim su bežali imao je ukradene tablice. U unutrašnjo­sti vozila pronađeni su alati za provalu, kao i sirena i rotacija.

Iako se sumnja da su počinili na desetine pljački, svi su osuđeni na po tri i po godine zatvora za pokušaj krađe, kao i za pružanje otpora policiji, nanošenje povreda i falsifikov­anje jer su koristili rotaciju kakvu koristi policija i ukradene tablice.

Članovi bande osuđeni na po tri i po godine za pokušaj krađe, pružanje otpora policiji, nanošenje povreda i falsifikov­anje jer su koristili rotaciju i ukradene tablice

 ??  ?? Kamere ih snimile nakon pljačke
Kamere ih snimile nakon pljačke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia