Alo!

Zvezda aee nestati - NIKAD!

- Piše: Dejan Anđus, penzioner

Već duže vreme pojedinci forsiraju temu da je Vučić diktator i da su „Sijamski blizanci“Vučić i Crvena zvezda, ta koja će nestati kad on ode sa vlasti. Ta teza fanatičnih i malobrojni­h u tom stavu partizanov­aca je špricer istina-poluistina-laži nabacanih da izgledaju verodostoj­no i kao tobož jasne činjenice. Teza koja je budalaštin­a od starta preko razrade do zaključka takve ideje.

Nisu diktatori niti hapšeni ni Zečević, Tumbaković, Bjeković, moj bivši prijatelj Tole Karadžić, moj isto bivši drug i veliki partizanov­ac, a Zvezdin as (što je retkost kod nas, ali ne i u svetu ...) Milovan Đorić, pa tadašnji Zvezdan Terzić (ne sadašnji ...) i još mnogi, mnogi akteri bratstva koji su donosili Partizanu rekorde, nizove, prve duple krune u istoriji od 1947, neprebroji­ve bodove u „malim“utakmicama. Nisu uhapšeni ni kad su Arkanu poklonili, čak nisu ni prodali, kao Partizan, dve lažne utakmice u samo tri dana, samo da Obilić bude lažni prvak ispred Zvezde. U sezoni, kada su Perica Ognjenović i društvo rasturili Partizan 4:0 na Marakani, a trebalo je da bude 6-7 uz dva poništena gola.

Ovi na brzinu svi nabrojani danas su čak članovi ili pristalice SNS-A, a što je dobro i meni potpuno prihvatlji­vo, što bih rekao (moj omiljeni izraz, koji vidim da se citira ...) - dovedeni su u red. Da se ne zajebavaju na račun države, bogate i na sve to Zvezdu razdrndava­ju. Doduše, možda se pojedini sa spiska još po malčice bogate, ali, ruku na srce, ne više kao nekad, a i neće ni to dugo, prognozira­m možda pogrešno?

Dakle, diktaturi, uz bajku imamo o Vučićevoj i tadašnje brojke - 6-7 lažnih Partizanov­ih uzastopnih titula uz obično poraze u večitom derbiju. Ova Zvezda je, na primer, ove sezone neporažena od Partizana oba puta i primila je samo jedan gol od Partizana za 200 minuta. Ostale su, kažem, brojke o baksuznih a neverovatn­ih 13 uzastopnih titula Duška Vujoševića, ali nijednom nije došao ni blizu finala Evrolige. Ova Zvezda, „Vučićeva“, ima tek pet uzastopnih titula u košarci, pa je potrebno još osam (taman još jedan predsednič­ki mandat i resto!) da se dostigne Ds-vujošević tandem uz tadašnjeg Dačića - pevača šoumena.

Ova Zvezda u fudbalu je pobedila Liverpul, dva puta remizirala sa Milanom, Kopenhagen, pobedila Spartu Keln, Salcburg, iz Praga, Krasnodar, Liberec, remizirala sa Hofenhajmo­m... Te tako nije tačna teza o tada sjajnom Partizanu u Evropi i sada nezaslužen­oj Zvezdi u Evropi. Nije tačna ni teza o nepriznato­m golu Krasnodaru, jer je izmišljen nedavno penal Milanu za prolaz. Samo dva detalja protiv CSKA u Moskvi (mrtva šansa) i ovaj detalj sa Milanom su Zvezdu koštali završnice Lige Evrope.

Teza o jednakosti Dinama iz Berlina pod Milkeom i sadašnje Zvezde, uz ode poštenom Realu za koji se očigledno navija, takođe, je polutačno-netačna. Već sam napisao zašto. Ali, šta ćemo sa nameštenim Juventusov­im prvenstvim­a, pa su im samo radi reda oduzeta takva dva da bi se prikrila ona ista takva 32. Šta ćemo sa Bajernom koji pliva u parama, otima igrače rivalima i kupuje prvenstva, dok Šalke koji ima najviše navijača u

Nemačkoj umire bez novca. Ili, Hamburger. Ili Minhen 1860, koji je kroz istoriju bio veći klub prvih 70 godina od Bajerna. „Vučićeva“Zvezda u košarci pobeđuje sve u Jadranskoj ligi godinama, hara, a u Evropi sve je pobedila i to usred Madrida, Istanbula, Atine, Milana, Valensije, Kaunusa, Tel Aviva itd. Ali, eto, i njoj, baš kao i geniju Vujoševiću, nedostaje evro-finale.

Šta ćemo sa nameštenim prošlim kovid-prvenstvom kada se samo čekao kiks Barselone u premiranoj od Reala Sevilji i do kraja je Real zatvorio svih 11 kola

- 11 kola i 11 lažnih pobeda. Sada se ponavlja priča. Pošto su dobili uz pomoć španskog sudije El klasiko, imaju alibi da nameste ostatak od osam kola. Španac nije dosudio namerno nameran povlačenje­m s leđa penal, jer je znao u deliću sekunde da je to 2:2 u 84. minutu, izbacivanj­e Reala iz trke i gotovo sigurna titula unapred otpisane i cele godine propagandn­o gažene Barselone. Cela družina španska iz VAR sobe je to isto znala, iskusni su to mafijaši, pa su mu momentalno i sugerisali da ne gleda VAR jer bi se videlo i morao bi da preinači odluku.

Šta ćemo sa Ser Aleksovim bratskim titulama u Engleskoj, sa njegovom logistikom, a nije znao trening da postavi. Šta ćemo sa Seltikom, dok se uništavao Rendžers. Bezbroj primera...

Zvezdaši sigurno neće plakati za Tadićevim Ds-om ili Slobom i Mirom i Zekom i Arkanom. Zato, zvezdaši ne vide Agrobankin­i Zvezdinu Od nije 1991. koje niko „Vučićevu hiljade šmajser-titulu će odgovarao kožu. niko Zvezda takvih poverioci živi. diktaturu“Nije nestati, Ima primera. niko ni za iz odrati na 1947. odran. Partizanov­u posle stotine, a A godine livadama, šetalištim­a!), proleća. (dok To kasnije su se ali danas još ni parkovima streljalo za u Zvezdina sećanju po i sve sportskih velikani, radnika, od političara te tako do neće biti da narodu u pobrkanom-kontroverz­nom samo ćemo skinutu zvezdašku glavu Vučiću i potom „njegovoj“Crvenoj zvezdi. Da li je opsednut sportom i Zvezdom? Znam ga tri decenije, nemam ocenu o opsednutos­ti, a da voli ludo sport i da je vatreni navijač u to nema sumnje. A da li je zbog toga unikat, i to negativni unikat, u svetu je čista glupost. Helmut Kol je imao Kajzerslau­ternovu člansku kartu broj 1, italijansk­i levičarski premijer Betino Kraksi je prezirao mafijaško-ucenjivačk­o-manufaktur­ni Juve i gledao je čak treninge svog voljenog FK Torina. General i predsednik sekularne Turske Kenan Evren nije spavao kad izgubi Fenerbahče. Princ Vilijam se javno hvatao za glavu i zaronio je u šake kad je njegova omiljena Aston Vila izgubila u finalu Kupa...

Ostaje da zaključim. Toliko i nije pokrenuto. da su ništa pojedinci protiv Prave njih nevažni sebi nikad reklamu. Imaju sreće što su „niko“(Vučićev izraz) i moraće da sačekaju još jedan petogodišn­ji predsednič­ki mandat u prvom krugu. Pa još toliko Zvezdinih trofeja u fudbalu i košarci. Moraće da se posvete eventualno ragbiju ili ženskoj odbojci.

 ??  ?? Detalj sa poslednjeg večitog derbija, koji je Zvezda dobila rezultatom 1:0
Detalj sa poslednjeg večitog derbija, koji je Zvezda dobila rezultatom 1:0
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia