Alo!

Brend i ponos Srbije

- S. R

Crvena zvezda održala je Skupštinu kluba posle izuzetno uspešne sezone. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić detaljno je analizirao učinak crveno-belih.

- Skupština kao najviši organ kluba usvojila je osnovne ciljeve i sa posebnim zadovoljst­vom mogu da kažem da smo ih i u ovoj sezoni ispunili. Prvi cilj - ostvarivan­je sportskih rezultata, što podrazumev­a šampionsku titulu i stalno igranje u UEFA takmičenji­ma, drugi finansijsk­a stabilnost i nesmetan rad kluba, treći - neprekidno ulaganje u infrastruk­turu na stadionu i četvrti - dalji razvoj omladinske škole - istakao je Terzić.

On je apostrofir­ao da je Zvezda ostvarila odlične rezultate u Evropi.

- Mogu sa zadovoljst­vom da konstatuje­m da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno. Ovog puta

Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog korone i uslovljene promene formata kvalifikac­ija, sve tri utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš - napomenuo je Terzić i detaljno pomenuo svaki meč.

- Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji.

Tu se nadovezao i perfektan učinak u Superligi.

- U domaćem prvenstvu ubedljivo smo osvojili šampionsku titulu. Četvrti put zaredom, prvi put u istoriji Crvene zvezde. Imali smo sezonu za pamćenje u kojoj su porušeni mnogi rekordi, i svetski i evropski. Osvojili smo 108 bodova i postigli 114 golova.

Sama činjenica da smo na UEFA ranglisti na 42. poziciji govori gde je danas Crvena zvezda. Ne znam koja kompanija u Srbiji može da se pohvali da je tako visoko kotirana u Evropi u svom sektoru poslovanja. Crvena zvezda je danas ponos Srbije i sigurno njen najbolji brend u evropskim razmerama. Postali smo šampioni bez ijednog poraza - 35 pobeda i 3 nerešena meča.

Važno je napomenuti da je ove sezone, zbog promene formata UEFA takmičenja, osvajanje šampionske titule bilo važnije nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasi­rani mrvice.

Generalni direktor istakao je da crveno-beli nastavljaj­u uspešnim putem.

- Već smo krenuli u pripreme za narednu sezonu. Sačuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, u narednim danima ćemo realizovat­i još dva dolaska. Niko od nosilaca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsk­u ponudu. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkurenta­n tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia