Alo!

LUKIĆ BIRA I NE ŽURI

Posle 100 mečeva i šest golova u dresu bikova, za Srbina se interesuju Kristal Palas, Parma, moskovski Spartak...

- PIŠE: MILOŠ TOPALOVIĆ

PROMENIĆU SREDINU SAMO UKOLIKO SE SLOŽE KOCKICE I SVI BUDU ZADOVOLJNI SAŠA LUKIĆ, FUDBALER TORINA

Za svakog fudbalera sjajna je vest da je tražen u prelaznom roku. Takav slučaj je sa reprezenta­tivcem Srbije Sašom Lukićem (24). Ustalio se u ekipi Torina, a pošto je Serija A jedna od najjačih liga na svetu, to dobija na težini.

Srpski motorino sa „bikovima“je imao tešku i neizvesnu sezonu. Sada je to prošlost, ali i u ne baš prijatnim uslovima bivši igrač Partizana uspeo je da se nametne i odigra preko 2.000 minuta.

U vreme ekonomske krize svaka ponuda za kvalitetno­g igrača dobro dođe. Lukićeva trenutna vrednost je pet miliona evra, ali ga se neće po odreći po svaku cenu jer sledi renoviranj­e tima. Ugovor mu ističe 30. juna 2024, a o zanimljivi­m temama pričao je za Alo!

Svašta se piše i priča?

- Bilo kako bilo, Torino ima prednost zbog ugovora, a ustalio sam se u timu i Seriji A. U ovom trenutku to je najvažnije.

Došao je novi trener Ivan Jurić, koji voli fudbalere sa Balkana?

- Sjajno je radio u Veroni i bilo je dosta zaintereso­vanih klubova. Izabrao je Torino i sigurno ima velike planove, a Darko Lazović, sa kojim je sarađivao, ima samo reči hvale.

Ipak, za vas ponude ne manjkaju?

- To godi, ali puno kockica treba da se složi. Samo ako bude izuzetno povoljna ponuda, naročito sa sportskog aspekta, možda promenim sredinu. Cilj je zapažena minutaža u najjačim evropskim ligama i ambiciozni­m klubovima. Pita se i Torino, predsednik Kairo i direktor Bava.

Možda zaigrate u tandemu sa Lukom Milivojevi­ćem u Kristal Palasu?

- „Kalčo Merkato“, ekspert za transfere novinar Đanluka di Marcio i portali bave se raznim spekulacij­ama.

Samo to?

- Za sada.

Poznato je da naši fudbaleri vole da igraju u Seriji A i teško napuštaju Italiju. Nije

sve u fudbalu, nešto je i u stilu života i okruženju. Izazov je igranje u Ligi šampiona koje može da mu omogući ruski Spartak.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia