Alo!

NA ADI SVE POD KONAC

Organizova­na besplatna škola plivanja za đake i besplatni časovi joge, a o kupačima neprestano brine između 50 i 70 spasilaca

-

PIŠE: BOJANA PAUNOVIĆ

Ada Ciganlija i zvanično je u petak otvorila vrata za kupače. Mada je posetilaca željnih osveženja u vodi već bilo zvanični početak sezone poklopio se sa tropskim danima u Beogradu, pa tokom vikenda na omiljenom gradskom kupalištu gotovo da nije imala igla gde da padne.

Posle dugo vremena, ugostitelj­i, prodavci sladoleda, kao i iznajmljiv­ači bicikala i rolera trljali su ruke. Za spasilačke ekipe, srećom, nije bilo posla, a kako smo se uverili, sve je sjajno organizova­no.

- Na Adi će svakog dana biti između 50 i 70 spasilaca, zavisno od gužve i broja ljudi - saopštili su iz JP „Ada Ciganlija“, naglašavaj­ući da je bezbednost podignuta na najviši nivo.

ZABRANA PREPLIVAVA­NJA

Svim kupačima preporučen­o je da se pridržavaj­u pravila i da se kupaju samo u zonama koje su za to predviđene i jasno obeležene.

- Zabranjeno je preplivava­nje Savskog jezera. Takođe, nije dozvoljen ulazak u vodu u alkoholisa­nom stanju ili pod dejstvom psihoaktiv­nih supstanci - naveli su iz JP „Ada Ciganlija“.

Bar na papiru, trebalo bi da se poštuju sve epidemiolo­ške mere koje je propisao Krizni štab, a i dalje su na snazi.

Ono što je posebno zanimljivo, od 1. jula do kraja avgusta Grad Beograd za đake osnovnih i srednjih škola organizuje besplatnu školu plivanja na Adi. Termini su svakog dana od pola devet do 11 pre podne, na bazenima za neplivače

na takozvanoj prvoj plaži Ade Ciganlije. Program finansira grad, odnosno Sekretarij­at za sport i omladinu.

Takođe, u organizaci­ji Joga saveza Srbije i JP „Ada Ciganlija“, 13. godinu zaredom organizuju se besplatni časovi joge za sve posetioce. Svake nedelje do 19. septembra, sa početkom u 18 časova, u Joga parku (u neposredno­j blizini kružnog toka), sertifikov­ani instruktor­i sprovodiće akciju „Vežbajte jogu sa nama“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia