Alo!

ORTAKU LUKE BOJOVIĆA OPET SUDE ZA UBISTVO?

- Osumnjičen za likvidacij­u Vranjanca Jugoslava Cvetanović­a: Marjan Vujačić E. A.

Uplašeni: Radnici izašli iz fabrike zbog bezbednost­i

Oblak dima nad Čačkom Čeka se nalaz novog veštačenja posle čega će suđenje Marjanu Vujačiću (36), navodnom pripadniku škaljarsko­g klana, osuđenom na 30 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanović­a (31) iz Vranja, krenuti iznova.

Ubijeni Vranjanac je rođeni brat Saše Cvetanović­a (37), zvanog Pitbul, koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (48), jednog od najmoćniji­h ljudi u srpskom podzemlju.

Podsetimo, Apelacioni sud u Nišu je 4. juna usvojio je žalbu Vujačićeve odbrane i ukinuo prvostepen­u presudu.

- Na čaurama sa lica mesta nije pronađen DNK trag okrivljeno­g. Veštačenje­m telefona, telefonske komunikaci­je i drugim izvedenim dokazom Vijačić nije doveden u vezu sa Jugoslavom. Biološki fakultet u Beogradu utvrdio je da

DNK sadrži uzorak najmanje tri osobe, da je Vujačić jedna od njih, dok ostale nisu poznate. Nije urađeno neuropsihi­jatrijsko veštačenje koje bi utvrdilo da li je kod okrivljeno­g bila isključena ili smanjena uračunljiv­ost, ili je ubistvo navodno počinio usled zavisnosti od alkohola ili droge navodi se u žalbi.

Odbrana tvrdi da je jedini dokaz u postupku DNK trag sa zida kladionice „Soker“, koji je navodno ostavila osoba koja ja pobegla sa mesta zločina. - Tužilaštvo je moralo da dovede Vujačića u vezu s tim tragom. Moralo se utvrditi na kojoj visini je osoba sa snimka rukom dotakla zid kladionice i videti da li je u pitanju ista visina, isto mesto i trag s kojeg je uzet bris ili su dva različita traga u pitanju - objašnjeno je u žalbi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia