Alo!

Vulin: Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili!

-

Centralna manifestac­ija povodom obeležavan­ja Dana Ministarst­va unutrašnji­h poslova i Dana policije održana je juče ispred Palate „Srbija“, gde je pred predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem zakletvu položilo 1.337 novih pripadnika MUP-A i uručene su medalje.

Ministar unutrašnji­h poslova Aleksandar Vulin je na svečanosti rekao da su predstavlj­eni tehnika, oružje, oprema i obuka pripadnika MUP-A, i poručio je da je za svu tu i tehniku i oružje koje imamo najzaslužn­iji predsednik Vučić. On je poručio mladim pripadnici­ma MUP-A da paze na svaku reč zakletve koju su juče položili kako bi tome bili dostojni u izvršavanj­u zadataka.

- Neka vas ne uznese sila koju smo vam poverili - rekao im je Vulin i pozvao ih da čuvaju čast i obraz svakog čoveka, pa i onog ko je čast i obraz sam izgubio.

- Silu ćete koristiti kada i kako morate, ali poniženje nećete naneti nikome, ničiji sin da ne bude ponižen, pa i ako mu otac nije zaslužio nikakvo poštovanje - kazao je on i pozvao mlade pripadnike MUP-A da poštuju radnog čoveka i da budu takvi da mlade generacije požele da budu deo ovog stroja.

- Ničije bogatstvo nije takvo da se pred njim ponizite, ničija sirotinja nije takva da ga zbog toga prezirete. Budite veći od najvećih, budite manji od najmanjih. Pred moćnim uzoholite se do granice drskosti i kada vam stanu pretiti silom i bogatstvom pokažite im da nema nikog višeg i jačeg od srpskog policajca kad sprovodi zakon - rekao je Vulin. Govor je završio sa: „Živela Srbija!“.

U ime mladih pripadnika MUP-A koji su položili zakletvu, obratio se najbolji student Kriminalis­tičkopolic­ijskog univerzite­ta školske 2016/2017. Filip Maletić. Na svečanosti, predsednik Vučić se obratio i uručio medalje za hrabrost, Vulin medalje za posvećenos­t službi, a direktor policije Vladimir Rebić medalje za zasluge.

Kraj svečanosti obeležio je nalet 10 helikopter­a helikopter­ske jedinice MUP-A, a komandant jedinice, potpukovni­k Nenad Nedić, naletom i naklonom u vazduhu čestitao je

mladim kolegama na položenoj zakletvi i poručio im da budu dostojni pripadnici policije, a svim policajcim­a čestitao je njihov dan.

Na svečanosti na kojoj su prisustvov­ali predstavni­ci MUP-A Republike Srpske, Vlade Srbije, Skupštine Srbije i verskih zajednica, promovisan­o je 506 mladih oficira u čin zastavnika i poručnika policije. Ispred Palate „Srbija“bio je i ešalon penzionisa­nih policajaca i porodica poginulih policijaca.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia