Alo!

POLUDEO SAM, SVE SAM DAO NA KOCKU, DROGU I KURVE

Tomislav Baotić iz Tovarnika izjavio je da zna da je počinio krivično delo, ali da je ta sredstva potrošio jer je bio frustriran što mora da ih da drugima

- PIŠE: EKIPA ALO!

Šef humanitarn­og udruženja iz Slavonije Tomislav Baotić nenamenski je potrošio preostali novac sakupljen u dobrotvorn­e svrhe jer, kako kaže, nije znao je u obavezi da ga preda organizato­rima prve sledeće akcije.

Kada su ga pitali gde je novac sa računa na kojem je trebalo da bude 126.000 kuna (nešto malo više od 17 hiljada evra), rekao je, ne trepnuvši, da tih sredstava više nema.

- Jesam, potrošio sam ih, na kurve, kocku i drogu. Potrošio sam, šta sad da radim? Da se ubijem? - rekao je Baotić u kameru hrvatske televizije „Nova“.

Ovo se ne bi ni saznalo da drugom udruženju nije nedostajal­o novca za njihovu akciju, pa su saznali da „Slavonsko srce Tovarnik“ima višak sredstava,

a prebaciti humanitarn­e Međutim, prema Šef iz Tovarnika zakonu, humanitarn­og na umesto račun akcije novac je transfera prve istog taj se novac udruženja iduće mora tipa. šok. proćerdao. - Na nisu početku nam rekli pokretanja da moramo akcije taj sam novac ja poludeo da damo i nisam drugima. jednostavn­o Tad hteo da dam novac nikome, nego sam ga nenamenski potrošio - rekao je šef humanitarn­og udruženja iz Tovarnika, a izjavio je i da niko neće njemu da naređuje kome će da uplaćuje pare. Bez ustezanja je rekao u kameru

Ako mu se dokaže krivica, Baotić će morati da plati kaznu od 1.350 do 2.700 evra

da je svestan da je počinio krivično delo i da je spreman da odgovara za to, a dodao je i da je potrošio novac jer je bio frustriran.

- Stid me je, ali dokazao sam da oni koji se igraju bogova po županijama nisu svemogući! - rekao je.

Na pitanje šta bi poručio porodici kojoj kuća oštećena u zemljotres­u neće biti obnovljena zbog njegove bahatosti, rekao je da ga novinarka „sad već provocira“.

- Prekinite snimanje, do viđenja - tim rečima je završio snimanje Baotić. Zbog ovakvih primera, navodi portal dnevnik.hr, ljudi gube poverenje, više ne žele da doniraju novac. Osim ovih sredstava, Tomislav Baotić nije uplatio ni 109.000 kuna koje je, takođe po nalogu Ministarst­va, trebalo da preusmeri na račun humanitarn­e akcije za decu. Ako se dokaže njegova krivica, platiće kaznu od 10.000 do 20.000 kuna (od oko 1.350 do 2.700 evra), a udruženje će biti kažnjeno s 20.000 do 50.000 kuna (od oko 2.700 do 6.800 evra).

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia