Alo!

JEDNA PALETA 6.999 DINARA!

Dormeo papreno prodaje element koji je na svakom stovarištu moguće naći i za nekoliko stotina dinara

-

Dobra reklama prodaje robu, ali kada je cena previsoka, razum bi trebalo da pobedi marketinšk­e trikove. Da nije uvek tako, dokaz možemo da potražimo na sajtu Dormeo.rs, gde je već duže vreme u ponudi obična drvena paleta po ceni od 6.999 dinara!

NIJE SVIMA SKUPO

Verovali ili ne, ima i onih koji su ovaj luksuz sebi priuštili i to u želji da uštede. Naime, kupuju da bi po principu sam svoj majstor napravili delove nameštaja od paleta, umesto da kupe gotov proizvod ili daju novac stolarima.

- Možda vam ovo deluje kao skupo, ali ja sam kupio 4 palete, ofarbao, zašrafio jednu za drugu i povezao šarkama i sada imam i francuski krevet ako ih rasklopim, a kauč ako ih sklopim. Preko sam stavio nadmadrac od pene, pa je udobniji od bilo kog kreveta. A sve me je ispalo manje od 40.000 - objasnio je jedan korisnik društvene mreže Fejsbuk onima koji su se složili da je paleta od 7.000 čist bezobrazlu­k.

TI SI, BRATE, BUDALA

Ostali učesnici u raspravi nisu bili sigurni da li je momak koji je tako lepo objasnio svoju računicu možda prodavac koji se lažno predstavlj­a, ili se samo šali s njima. - Ti si, brate, ako si stvarno to uradio, ili budala, ili ne znaš da računaš, ili se ne razumeš u pare. Za tu sumu možeš da kupiš krevet na rasklapanj­e sa garancijom od 5 godina i da se ne pomučiš. Pristao si da te opljačkaju poručio mu je Dušan P., korisnik iste mreže. Inače, ovakve palete u prodavnica­ma građevinsk­og materijala i na stovarišti­ma koštaju od 250 dinara, kada je u pitanju lošije obrađeno drvo, do 1.250, ako se radi o kvalitetno­m

drvetu finije obrade. Miloš Milosavlje­vić, vlasnik jednog takvog stovarišta, kaže da bi, da je svoje proizvode prodavao po tim cenama, danas uveliko bio milioner.

STOLARI MILIONERI

- Jedna paleta 7.000?! Ne znam ko će da mu je kupi i šta mu je u glavi. Da sam svaku desetu po toj ceni prodao, sada bih bio bogat. A da sam

svakoj stavio tu cenu, bio bih milioner. Ali dobro, ovce su uvek bile za šišanje - komentariš­e Miloš. Da ovaj primer nije usamljen svedoče brojne prodavnice, ali i sajtovi na kojima se nudi roba po basnoslovn­im cenama, i to bez ikakvog pokrića u vidu kvaliteta, umetničke ili unikatne vrednosti.

Nekoliko brezinih grančica po ceni od 2.000 dinara u čuvenoj „Zara Home“, kesice sa grančicom badnjaka, prstohvato­m slame i drenom za 500 dinara u marketima pred Božić, mirišljava sveća koja gori „čak 100 sati“za 6.830 dinara, ili jednokratn­i stolnjaci od papira za 3.500... (nastavite spisak sami).

 ??  ?? PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ
Gori za sve pare
PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ Gori za sve pare
 ??  ?? Realne cene paleta
Realne cene paleta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia