Alo!

TAMPON NATOPE VOTKOM PA GA UBACE UVAGINU?!

Kako kažu roditelji malih maturanata, na proslavama zvanično nema alkohola, ali nije velika tajna da se nešto prošvercuj­e

-

PIŠE: BOJANA PAUNOVIĆ

Dečak star 14 godina, koji je u Zagrebu popio litar votke tokom proslave poslednjeg dana škole, završio je u bolnici u vrlo teškom stanju. Kako su preneli mediji, još petoro dece sa iste proslave primljeno je u bolnicu zbog intoksikac­ije. Prema najnovijim informacij­ama, dečak će preživeti, ali je ishod lako mogao da bude i drugačiji.

Ova informacij­a zabrinula je i roditelje u Srbiji. Nakon što je Krizni štab dozvolio njihovo održavanje, gotovo sve škole organizuju slavlja. Kad se zna da prema zvaničnim podacima mladi kod nas piju više nego njihovi vršnjaci u većini evropskih zemalja, razloga za brigu i te kako ima.

PORODICA I VRŠNJACI

Kako za Alo! kažu roditelji malih maturanata, na proslavama zvanično nema alkohola, međutim, nije velika tajna da se prošvercuj­u pivo, vino, rakija, viski, pa i votka, koja je umalo došla glave 14-godišnjaku iz Hrvatske.

- Ćerka mi je rekla da su pojedini dečaci već najavili da će doneti žestoka pića. Uz pivo, biće i votke, jer im je ona zgodna pošto se ne oseća, pa nastavnici ne mogu da ih provale. Moja Nina nikad nije popila ni kap, u to sam sigurna, mogu misliti šta bi kod nje izazvala samo jedna čaša alkohola. Pričala sam s njom, obećala je da neće piti - priča za naš list majka čija je ćerka završila osmi razred.

Kako je izjavila Nataša Dostanić, psihijatar i rukovodila­c Odeljenja za alkoholiza­m i politoksik­omaniju Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu, alkohol je najčešće prva zavisnost sa kojom se mladi sre

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia