Alo!

Šije Nadala i Federera u svemu

-

PIŠE: SAŠA IVANOVIĆ

Osvojio je titule na Australija­n openu i Rolan Garosu i stigao do 19. grend slem titule, na samo korak od rekordera Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ono što je daleko važnije je da je Novak Đoković pokazao da je u odličnoj formi, spreman da nastavi da ruši sve granice. Čini se da se sve namestilo da ovo bude njegova godina iz snova, jer su mu se iznenada raščistili svi putevi.

u polufinalu u Parizu, doneo je iznenađuju­ću odluku da propusti Vimbldon i Olimpijske igre, a onda je i Dominik Tim zbog loše forme saopštio da takođe neće u Tokio. Još jedan ljuti rival (koji to realno odavno nije), Federer, rešio je da nastupa u Londonu, ali budući da je i na travi, na kojoj je godinama harao, postao laka meta za neke nove klince, čini se da neće baš daleko dogurati.

Takođe, neki stariji igrači, koji su prethodnih godina znali Đokoviću da zadaju glavobolje, poput Vavrinke, Del Potra, Čilića, ne pružaju ni približno dobre partije kojima bi mogli da mu budu pretnja. Naravno, tu su sada mlađi, ambiciozni i gladni uspeha, ali je Nole baš na grend slemovima ove godine pokazao da ume i protiv njih (Medvedeva pobedio u finalu u Melburnu, Cicipasa u Parizu).

Dakle, Novače, široko ti polje! Da ove 2021. ispišeš nove stranice teniske istorije. Prava prilika da u naletu veže sva četiri grend slema i u Tokiju stigne do dugo željenog olimpijsko­g zlata, jedinog velikog priznanja koji mu nedostaje u karijeri.

Neki bi rekli - sad ili nikad! Idemo skromnije - najvažnije da bude zdrav, za ostalo nema brige. Đokovićeve brojke su fascinantn­e. U poslednjih deset godina postigao je više nego Nadal i Federer zajedno. On ima 18 grend slemova, a Španac i Švajcarac ukupno 15. Na vrhu ATP liste je 324 nedelje, a Nadal i Federer zajedno su vezali tek 132. Uz to, jedini je teniser koji je uspeo da pobedi Rafu i Rodžera na sva četiri grend slema.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia