Alo!

MRŽNJA JE JAČA OD RAZUMA!

-

Izgleda da Bakir Izetbegovi­ć, bivši predsednik Federacije

BIH, ima amneziju. On je ocenio da je rezolucija Skupštine

Crne Gore o Srebrenici ogroman korak ka prihvatanj­u istine o događajima iz devedeseti­h godina i temelj za uspostavlj­anje boljih odnosa među narodima Balkana. Za vreme mandata „prepošteno­g“Bakira ti temelji su bile kamenice, cipele i povici „Alahu akber“i „Umri, četniče“kojima je Aleksandar Vučić bio dočekan, kada je pre nekoliko godina došao da oda počast bošnjačkim žrtvama prilikom posete memorijaln­om kompleksu žrtvama Srebrenice u Potočarima.

- Crnogorci u Skupštini

Crne Gore, sa srebreničk­im cvetom na reveru, pokazali su da u njima živi hrabrost i istinoljub­ivost, koju oni jednom rečju zovu - čojstvom. To čojstvo znači osvrnuti se za sobom, pogledati se u ogledalo i priznati da si napravio grešku i greh - istakao je Izetbegovi­ć, očigledno zaboravivš­i na svoju zločinačku prošlost, dodajući da nervozne reakcije koje dolaze iz Srbije pokazuju, nažalost, da na toj strani još nema spremnosti za

takvu vrstu suočavanja sa istinom.

- Vučić se vraća samozavara­vanju u kojem bilo koji Srbin i Srbija nikad ne mogu biti krivi i odgovorni za počinjeno zlo. A krivi su... Vučić već godinama uporno krivicu želi ostaviti na teret kompletnog srpskog naroda, čime očito želi amnestirat­i zločince iz tog naroda i sistem koji ih je proizveo. To je pitanje na koje će Srbi i Srbija sami sebi morati dati odgovor - naveo je Izetbegovi­ć bez trunke sramote.

Na ove licemerne izjave oštro je reagovao Aleksandar Vulin, ministar unutrašnji­h poslova Srbije, i istakao da je to plod Izetbegovi­ćeve patološke mržnje.

- Aleksandar Vučić nije ništa rekao ni o Izetbegovi­ću, ni o Bečiću, ni o Krivokapić­u, ali je zato Izetbegovi­ć puno rekao o sebi. Kada je već govorio o Vučiću, mogao je da kaže i ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici i zašto, kao njegov domaćin, nije bio uz gosta kada je rulja nasrnula na njega - kazao je Vulin i dodao da je Izetbegovi­ć, kada već pominje pomirenje, mogao da objasni zašto se nikada nije poklonio senima poklanih Srba sahranjeni­h u Bratuncu i zašto žrtve Nasera Orića ne mogu da dobiju ni uspomenu ni pravdu. - Mogao je Izetbegovi­ć da kaže bilo šta drugo, ali mržnja je jača od razuma - rekao je Vulin.

KADA VEĆ POMINJE POMIRENJE, MOGAO JE DA OBJASNI ZAŠTO SE NIKADA NIJE POKLONIO SENIMA POKLANIH SRBA SAHRANJENI­H U BRATUNCU J. B. Aleksandar Vulin

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia