Alo!

POSLEDNJI POZDRAV velikom boemu

Neutešna porodica položila je cveće i palila sveće za dušu najvoljeni­jeg

- PIŠE: M. ČOLIĆ

Novica Zdravković, kantautor narodne novokompon­ovane muzike, sahranjen je juče uz prisustvo najuže porodice i prijatelja na Centralnom groblju u Beogradu.

Neutešna supruga Jelena i sin Dušan primali su saučešća onih koji su došli da se poslednji put pozdrave sa prijatelje­m i kolegom. Udovica i naslednik su doneli ogromni venac od belog i crvenog cveća sa kratkom ali dirljivom porukom: „Noletu s ljubavlju“, dok je Dušan doneo i posebnu suzu na kojoj je napisao: „Poslednji pozdrav tati“. Uprkos želji porodice da popularnog pevača isprati mirno, bez velike medijske pompe i gužve, poslednjem ispraćaju Novice Zdravković­a prisustvov­ale su mnoge novinske i televizijs­ke ekipe. Pevači Stevan Anđelković, Nemanja Nikolić, Miki Mećava, menadžer Bane Obradović, samo su neki od kolega koje su Zdravković­a ispratile na večni počinak. Sahrani je prisustvov­ala i Slađa Petrušić, bivša partnerka njegovog sina Dušana.

Novica Zdravković bio je poznat i po tome što mu je rođeni brat bio legendarni Toma Zdravković. Preminuo je 16. juna 2021. u 20.20 sati, u KBC Zvezdara. On je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike. Pre tri i po godine saznao je da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je tada govorio, beskrajno verovao. Veliku podršku mu je u najtežoj životnoj borbi pružila supruga Jelena. Karijera Novice Zdravković­a bila je zasnovana na pesmama koje je komponovao za sebe i druge. Bez velikih skandala on je medijski prostor koristio samo u svrhu promocije svoje muzike. Njegova dva najveća i najpoznati­ja hita su „Naviko sam ja na noćni život“i „Splavovi“.

 ?? Supruga Jelena i sin Dušan neutešni ?? Stevan Anđelković, Nemanja Nikolić, Miki Mećava, Bane Obradović odali su poslednju poštu
Supruga Jelena i sin Dušan neutešni Stevan Anđelković, Nemanja Nikolić, Miki Mećava, Bane Obradović odali su poslednju poštu
 ??  ?? Tužna povorka ispratila pevača do večne kuće
Tužna povorka ispratila pevača do večne kuće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia