Alo!

Četvrtak dan D za Krivokapić­a

Kako je rekao predsednik crnogorske skupštine, podanik centara moći u Srbiji nikada neće biti, ali svojim odlukama pokazuje da već jeste najamnik zapadnih centara moći sa Milivojem Katnićem. Tada su ćutali kao zaliveni i bili bez ikakvog komentara, nikog

-

PIŠE: EKIPA ALO!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić svojim najnovijim izjavama potvrdili su, nakon donošenja sramne Rezolucije o Srebrenici kojom se srpski narod žigoše kao genocidan, pisanja našeg lista da su u celu tu prljavu priču prste umešale strane sile, zbog kojih su oni i izigrali poverenje Srba koji su ih doveli na vlast u toj zemlji!

Nakon očekivano oštrih reakcija koje su stigle iz Srbije na sramnu rezoluciju, Bečić je pobesneo na našu zemlji i izjavio da podanik i najamnik centara moći u Srbiji nikada neće biti ni po koju cenu, ali svojim odlukama pokazuje da već jeste podanik zapadnih centara moći. Slične stavove podelio je i Krivokapić, koji je poručio da neće dozvoliti da mu se iz Beograda diktira šta će da radi. Ni jedan ni drugi, primetili su naši sagovornic­i, nisu pomenuli neku drugu državu ili grad kojima je takođe zabranjeno da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore.

Vladislav Dajković, politikolo­g iz Crne Gore, za naš list kaže da su Krivokapić i Bečić samo produžili tamo gde je stao Milo Đukanović.

- Bukvalno je samo nastavljen­a spoljna politika Đukanovića u kojoj se kao glavni krivac za sve probleme u Crnoj Gori apostrofir­ani Srbija i srpski narod. Pitam se kako to da nismo imali ovako žustru reakciju predsednik­a vlade i Skupštine onda kada nam je EU zabranila da usvojimo zakon o smeni korumpiran­og tužilaštva na čelu

Ostaje da se vidi da li će Zdravko Krivokapić ostati u premijersk­oj fotelji, a njegova smena moguća je već u četvrtak, kada će biti održan sastanak lidera parlamenta­rne većine u Crnoj Gori na koji Krivokapić nije ni pozvan.

Vladimir Joković, predsednik Socijalist­ičke narodne partije, i njegov kolega u poslanički­m klupama Miodrag Lekić uputili su svim predstavni­cima trenutne većine poziv za dijalog i konačno rešenje povodom političke krize. Predstavni­ci Demokratsk­og fronta već su rekli da oni Krivokapić­a više ne priznaju za svog premijera, te da će bojkotovat­i sva skupštinsk­a zasedanja dok on ne napusti funkciju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia