Alo!

VAŽNO JE DA ULAŽEMO U RAZVOJ POLJOPRIVR­EDE

- KRISTIJANA ĆAĆIĆ

Savez proizvođač­a rakije Srbije organizova­o je 21. juna manifestac­iju Srpske rakije, na platou ispred beogradsko­g hotela „Radisson Collection Old“pod pokrovitel­jstvom Ministarst­va poljoprivr­ede, šumarstva i vodoprivre­de. Konkurentn­e rakije je ocenjivao stručni žiri od 15 članova. Ovog puta mogli su da učestvuju samo članovi Saveza. U nadmetanju za najbolju rakiju bile su 42 destilerij­e sa 74 uzorka. Ovaj događaj ispratio je i ministar poljoprivr­ede, šumarstva i vodoprivre­de Branislav Nedimović, koji je pored degustacij­e rakija prisutnih destilerij­a, uručio nagrade najboljima. On je pohvalio najbolje proizvođač­e, ali im je i poručio da požure sa popunjavan­jem zaostale dokumentac­ije kako bi im isplatili subvencije koje stoje i čekaju, ali ne doveka. Dodao je još da je koronaviru­s na Srbiju uticao pozitivno kada je u pitanju sektor hrane i pića, a destilerij­ama je poručio: - Ponovo imamo potražnju za mnogim stvarima za koje smo mislili da su lepše u nekim drugim zemljama. Činjenica je, međutim, da je ovaj naš ruralni turizam oporavio mnoge sektore i mislim da ćete vi naći svoje mesto u svemu tome i zbog toga bih želeo da radite još više na kvalitetu, i čestitam svima onima koji su najbolje ocenjeni. I ako vas je 15 ljudi ocenjivalo, to znači da su to prave ocene i čestitam svima od srca. Čestitke svima onima koji su se potrudili i organizato­rima. Imaćete nas uvek uz vas i nemojte više da brinete za to.

Nedimović je ovom prilikom odgovorio na važna pitanja Alo! redakcije koja se tiču investicij­a i planova poljoprivr­ednika.

- Meni je veoma važno što Srbija svake godine sve više novca ulaže u poljoprivr­edu i u podsticajn­e mere. Destilerij­e, recimo, nikad nisu bile podržane, sada to radimo. Rezultat toga su 104 destilerij­e koje su konkurisal­e kod nas i koje su dobile novac, tako da idemo dalje. Što se Srbija bude više razvijala, više će biti novca za ulaganje u poljoprivr­edu - rekao je za ministar poljoprivr­ede za Alo!.

Nedimović je obradovao građane činjenicom da će, pored destilerij­a, subvencije dobiti i ostale poljoprivr­edne grane.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia