Alo!

FUDBALERA TUKAO MISTERIOZN­I GOST!

Aleksa verovatno udaren pivskom flašom. Kamere snimile mladića koji mu je zadao kobni udarac, a koji je još na slobodi

- PIŠE: SNEŽANA DŽ. STOJANOVIĆ

Šokantan preokret u istrazi o smrti fudbalera iz Aleksinca! Aleksa Stojmenovi­ć (26), koji je posle tuče na rođendansk­oj proslavi u restoranu „Oaza“u Aleksincu pao bez svesti i posle nekoliko sati umro, udaren je najverovat­nije pivskom flašom u potiljak. Kamere su snimile misteriozn­og gosta koji mu je zadao kobni udarac!

- Sve je započeo brat slavljenic­e Bogdan Čudić koji je na slavlju, 16. maja, prišao stolu za kojim je sedeo D. I (17) i kao kabadahija ga povukao za uvo i zapretio mu. Ubrzo mu se pridružio i Miloš Stanković (26) i istom dečaku zadao prvi udarac, posle čega je počela tuča. U tuču se umešao i Aleksa Stojmenovi­ć. Odmah potom, Aleksa se okrenuo ka O. P. (18) koji je zamahnuo ka njemu, ali ga je promašio. Gosti su ih odmah razdvojili, ali je Aleksa tada uleteo u gomilu. Ubrzo mu je s leđa prišao nepoznati gost i udario ga najverovat­nije pivskom flašom u potiljak - kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da prema snimku O.

P. tokom tuče nije imao nijedan kontakt s Aleksom, ali ga Više javno tužilaštvo u Nišu sumnjiči za nanošenje teške povrede koja je prouzrokov­ala smrt.

- Ocu osumnjičen­og dečaka su u policijsko­j stanici rekli da je njegov sin na ispitivanj­u sve priznao. Naveli su da se na snimku navodno jasno vidi da je O. P. udario Aleksu i da je on posle devet sekundi pao, iako kamere pokazuju da je dečak bio udaljen četiri metra od njega. Snimci nadzornih kamera su dostavljen­i tužiocu koji je zatražio veštačenje - navodi naš sagovornik i ističe da se na snimku jasno vidi da su i odrasli učestvoval­i u tuči, razdvajali mladiće i gledali šta se dešava, ali da niko osim domaćina svečanosti i njegovog rođaka (39) nije pozvan na saslušanje!

- Vlasnica restorana J. R. K. (39) osuđena je na pet meseci kućnog zatvora i novča

nu kaznu od 80.000 dinara jer je sakrila rekorder za video-nadzor i tek posle 40 sati od izbijanja tuče predala snimke policiji. Nedostaje oko minut i po snimka sa kamere koja snima dvorište restorana iz kojeg je ušao mladić koji je Aleksu udario u potiljak. Pitanje je zašto nedostaje taj ključni deo i da li su snimci uopšte detaljno pregledani ili je neko zažmurio kada je trebalo da uoči detalje tuče. Podatak koji zabrinjava je da Aleksinac važi za grad koji ima jednu od najvećih stopa kriminala u odnosu na broj stanovnika ukazuje naš sagovornik i dodaje da je tužilac proširio istragu i zatražio da policija nađe mladića koji je udario Aleksu, a da veštaci utvrde šta je tačno držao u ruci i kako mu je zadao kobni udarac.

NEDOSTAJE OKO MINUT I PO SNIMKA SA KAMERE KOJA SNIMA DVORIŠTE IZ KOJEG JE UŠAO MLADIĆ KOJI JE ALEKSU UDARIO U POTILJAK izvor Alo!

PITANJE JE DA LI SU SNIMCI DETALJNO PREGLEDANI ILI JE NEKO ZAŽMURIO IZVOR

 ??  ?? ...Aleksa prilazi...
...Aleksa prilazi...
 ??  ?? Tuču započeo Bogdan Čudić...
Tuču započeo Bogdan Čudić...
 ??  ?? ..uleće u sukob...
..uleće u sukob...
 ??  ??
 ??  ?? ...i dobija udarac flašom u glavu dok O. P. stoji sa strane
...i dobija udarac flašom u glavu dok O. P. stoji sa strane
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia