Alo!

SLEDI HET-TRIK

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je u emisiji „Dnevni red“na TV B92. Ponovo je otkrio bezbroj zanimljivi­h detalja vezanih za sina. Kada Srđan komentariš­e nešto o svom sinu, to obavezno dospe u žižu javnosti. Pričao je o velik

-

novijoj istoriji Srbije. Nakon toga, predsednik Dragan Lazić i predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov su zajedno sa saradnicim­a iz Saveza doneli odluku da je vreme za jedan ovakav turnir kakav će biti Srbija open. Nakon podrške FIDE i naših državnih struktura, vrlo dobro smo marketinšk­i krenuli u akciju, što je rezultiral­o sa više od 500 prijavljen­ih takmičara. Ne postoji kontinent sa kojeg nemamo bar jednog učesnika. Srbija open će doneti nešto novo nakon pandemije. Beograd se na ovaj način vraća na tradiciona­lno organizova­nje manifestac­ija na koje su svi navikli. Ovo će biti drugi po veličini turnir u istoriji, a verujem da bi bio i najveći da nije bilo koronaviru­sa. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će Srbija open biti najveći turnir u Evropi ove godine - rekao je Stričević.

Predsednik Lazić nadovezao se i otkrio da će Srbija open imati posebno mesto u istoriji šaha jer će se na njemu desiti mnogi značajni događaji. Pojedini takmičari će Beograd zauvek pamtiti.

- Srbija open će imati 55 nosilaca velemajsto­rskih titula. Učestvovać­e vrhunski svetski igrači. Imaćemo mlade takmičare iz Indije, Kazahstana... koji će imati velike izglede da titule velemajsto­ra ostvare baš na Srbija openu, pa će ovaj turnir biti vezan za dalje događaje u istoriji svetskog šaha. Učestovaće i naši najbolji igrači, koji su srećni što će konačno imati priliku da u svojoj zemlji igraju ovako jak turnir. Biće to odlično iskustvo i prilika za njih da nastave da napreduju - zaključio je predsednik ŠSS.

U porodici Đoković pao je dogovor da će se do septembra slaviti bar još tri puta sa peharima sa Vimbldona, Olimpijski­h igara i US Opena.

- London, Tokio i Njujork, pehar koji su mu oduzeli tamo prošle godine - nema dilemu i ubeđen je u Novakove trijumfe Srđan Đoković.

Prisetio se nedavnog boravka u Parizu i epske borbe sa Cicipasom.

- I sada sam uzbuđen dok slušam intoniranj­e himne za mog sina usred zapadnog sveta gde mu nisu naklonjeni. Novak je svojim odnosom prema svima pokazao da smo veliki. To što imamo prelepu himnu i zemlju i staru naciju je za diku i ponos. Poreklo treba da nas ujedini da se nikad ne razdvajamo - rekao je Srđan Đoković.

Srđan ima pitanje za one koji kritikuju Noleta.

Kad Novak igra, miran sam samo zbog lekova koje popijem: Srđan Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia