Alo!

POSLANICI DOŽIVELI TOPLOTNI UDAR!

- D. R.

Vrelina! Tešku muke imali su juče naši narodni poslanici koji su morali da obuku odela i ispoštuju kodeks odevanja u Skupštini Srbije, a napolju je temperatur­a prešla 30 stepeni. Da li im je klima u automobili­ma zakazala, to ne znamo, ali ono što je bilo vidljivo jeste da su u parlament ulazili razdrljeni.

Naime, tropski dan u Beogradu omeo je narodne tribune da na posebnu sednicu dođu tip-top sređeni jer su im se odela usput izgužvala, a sakoe su morali da nose u rukama sve dok se nisu dočepali klimatizov­anog prostora u parlamentu.

Znatno lakše je bilo njihovim koleginica­ma iz skupštinsk­e klupe koje su izabrale juče da furaju laganiji stajling, te su se u letnjim haljinama mnogo uspešnije izborile s vrućinom. Većina dama se odlučila za one u jarkim bojama, a neke su obukle komplete u svetlim tonovima.

Među prvima je u parlament kročio Milija Miletić koji je sako nosio u rukama. Vladan Zagrađanin je otišao korak dalje, te je kravatu izbegao, a na košulji otkopčao par dugmadi da se rashladi.

I socijalist­a Milutin Mrkonjić je muku mučio sa vrućinom, te je jaknu držao u ruci. On je umesto odela, koje skoro nikad i ne nosi, i juče bio ležerno odeven, te je teget majicu ukombinova­o s pantalonam­a u istoj nijansi.

Njegov stranački kolega Dušan Bajatović se odlučio za odelo u svetloplav­oj boji, a sako je do ulaska u salu nosio u rukama. Bio je vidno raspoložen, te je mahnuo fotoreport­erima koji su ga slikali. I Balint Pastor, poput većine, nosio je sako u rukama, pokušavši da svež uđe na sednicu.

Bilo je i poslanika koji su odmah po ulasku u parlament oblačili sakoe da ih prisutni fotoreport­eri ne bi uslikali nespremne. Doduše, jedan manji deo narodnih tribuna ni tropski talas koji je juče pogodio Srbiju nije omeo da na posebnu sednicu dođu sređeni tip-top.

 ??  ?? Dušan Bajatović
Dušan Bajatović
 ??  ?? Muamer Bačevac
Muamer Bačevac
 ??  ?? Balint Pastor
Balint Pastor
 ??  ?? Vladan Zagrađanin
Vladan Zagrađanin
 ??  ?? Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić
 ??  ?? Milija Miletić
Milija Miletić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia