Alo!

OPTUŽUJU ME ONI KOJI SU U DS UŠLI ZBOG PARA

- E. A.

Bivši predsednik DS-A Boris Tadić objavio je autorski tekst kao odgovor na izjave Bojana Pajtića koji ga je optužio da je uništavao DS. Kako je naveo, rešio je da prekine da ćuti.

„Koristeći se gebelsovsk­om tehnikom godinama se našoj javnosti govori kako sam je ja ’napustio i pocepao’. I zaista je istina da sam formalno izašao iz DS-A i da jeste DS time oštećena. Ali svi koji su to izjavljiva­li su takođe uvek i po pravilu ostavljali tišinu na mestu pojašnjenj­a zbog čega sam to učinio. Danas me Bojan Pajtić optužuje da sam svojim izlaskom ogadio članstvu DS, a istina je da sam prave razloge prećutao upravo da se ta stranka ne bi dodatno ogadila članovima i građanima“, napisao je Tadić.

Kako je rekao, danas kada Pajtić govori da su pogrešne odluke bile pre svega kadrovske, potpuno je u pravu.

„Upravo su on i takvi oni zbog kojih i danas nosim taj čuveni teret ’pogrešnih kadrovskih rešenja’ i ’žutog preduzeća’“, navodi bivši predsednik i dodaje da je stranka na kraju svedena na tragikomič­ni privatni i slabo posećen šou.

„Dozvolili smo da nam danas lekcije o DS-U i njenim vrednostim­a drže ’pajtići’, da se naši najveći stranački borci i najistaknu­tiji članovi nazivaju ’pučistima’, ’izdajnicim­a’, ’rušiteljim­a’! Da nam oni objašnjava­ju zašto se naša stranka ogadila građanima i članstvu! Danas lekcije o DS-U drži Pajtić, koji je pred moje napuštanje stranke povukao odbore da ne glasaju za reforme koje sam predložio, a koje bi sprečile dalji pogubni trend. Samo da bi par meseci nakon toga preuzeo mesto predsednik­a, nakon što je Đilas napustio DS. I to je napustio ne kao ja, da bi radio na njenom ujedinjenj­u, nego da bi joj na svim narednim izborima bio konkurenci­ja. Uz svesrdnu podršku tog istog Pajtića“, piše Tadić i navodi da ga optužuju oni koji su u tu stranku ušli zbog svojih finansijsk­ih interesa.

„Nemam nijedan medij u vlasništvu. Ali u politiku nisam ni ušao da bih bio vlasnik medija, kompanija, niti da bih kupovao vašu podršku. Istina je da sam iz DS formalno izašao samo zbog toga da je ne bih i stvarno napustio. I nisam je nikada napustio“, zaključio je Tadić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia