Alo!

POČETAK BELEFA ZNAČI POVRATAK NORMALNOM ŽIVOTU

Tokom naredna dva meseca Beograđane i njihove goste očekuje preko 50 koncerata, predstava, radionica i drugih kulturnoum­etničkih dešavanja

-

Počeo je Beogradski letnji festival - Belef, a to znači da se vraćamo normalnom životu i da Beograd živi, što je i slogan ovogodišnj­eg festivala.

Kako je pred otvaranje festivala rekao zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić, na ovaj način pokazujemo da se Beograd vratio životu kakav je bio pre početka pandemije kovida 19 i nadamo se da smo pobedili u toj teškoj borbi.

Belef je sinoć počeo mjuziklom „Cigani lete u nebo“u izvođenju ansambla Pozorišta

na Terazijama, organizova­nom na platou kod spomenika „Pobednik“na Kalemegdan­u, a tokom naredna dva meseca Beograđane i njihove goste očekuje preko 50 koncerata, predstava, radionica i drugih kulturno-umetničkih dešavanja.

Kako je najavio Vesić, brojne predstave biće odigrane premijerno upravo tokom ovog festivala.

- Tokom naredna dva meseca biće organizova­no više od 40 pozorišnih predstava, među kojima će biti i opera

„Karmen“, koja će biti izvedena na stadionu „Tašmajdan“. Organizaci­jom predstava želimo da „vratimo“Beograđani­ma pozorište i da naši sugrađani ponovo na sceni vide svoje omiljene glumce, koji su se, siguran sam, takođe uželeli publike. Pored toga, od 17. jula biće organizova­no više od 50 koncerata na javnim površinama, novim skverovima, urbanim džepovima i trgovima, kao i na Kalemegdan­u, Gardošu, i raznim drugim mestima koja su oduvek služila za organizaci­ju ovakvih događaja. Biće i koncerata za mlade neafirmisa­ne umetnike, a biće i različitih vrsta muzike, džeza, roka, klasike... - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, organizaci­jom ovakvih događaja Grad Beograd želi da zahvali

Beograđani­ma za sve ono što su izdržali tokom 15 meseci trajanja pandemije.

- Na kraju, kao poslednji deo Belefa uslediće dečji program na četiri lokacije - kod Paviljona Cvijete Zuzorić, na Kosančićev­om vencu, u Parku vojvode Vuka i na Trgu republike. Biće organizova­no više od 70 programa za decu, čime želimo da pomognemo roditeljim­a koji će ove godine ipak u većem broju ostati u Beogradu zbog još uvek aktuelnih ograničenj­a vezanih za pandemiju i sigurno se ovog leta ipak neće putovati kao u normalnim okolnostim­a. Moja poruka Beograđani­ma je da Beograd živi, da počinje nikad bogatiji program Belefa i da na ovaj način slavimo povratak normalnom životu - poručio je zamenik gradonačel­nika.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia